Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Här är de bästa cykelhjälmarna 2022

Vilken cykelhjälm är det bästa köpet om man får tro kunderna? Det har vi tagit reda på! Här listar vi de cykelhjälmar som sålt allra bäst hos oss under det senaste året.Se alla våra cykelhjälmar här


När vi undersökt vilka hjälmar som är mest populära bland våra kunder dominerar svarta cykelhjälmar. Även barnhjälmar hamnar högt på listan, men vi hoppas såklart att alla som cyklar inser vikten av att bära cykelhjälm. Förutom att hjälmen är en billig livförsäkring finns det lagkrav för alla under 15 år att bära hjälm vid cykling. Det är inte konstigt att de cykelhjälmar som ligger i vår försäljningstopplista alla har MIPS-teknologi, eftersom denna och liknande rotationsskydd ger lite extra säkerhet om olyckan skulle vara framme.


Topp 5 populära cykelhjälmar

  1. Lazer Gekko MIPS
  2. Giro Fixture MIPS
  3. Giro Quarter FS MIPS
  4. Lazer Compact DLX MIPS
  5. Cykelhjälm Bell Loca

Bästa cykelhjälmen - Lazer Gekko MIPS barnhjälm

Mest sålda! Lazer Gekko MIPS barnhjälm

Den mest sålda barncykelhjälmen alla kategorier. Denna hjälmen är den nya generationens cykelhjälm med lite generösare täckning av huvudet, den har MIPS rotationsskydd som skyddar huvudet vid nedslag och grönt spänne som öppnas ifall barnet skulle fastna i en klätterställning. Observera att det rekommenderas att ta av hjälmen vid annan aktivitet än cykling. Med Lazer autofit retention system anpassas storleken automatiskt, så att hjälmen alltid sitter perfekt. Finns i många olika färger med olika mönster och figurer. Barnens absoluta favorit finns i storlek 50 - 56 cm

KÖP HÄR: Lazer Gekko MIPS svart

Kolla in Lazer Gekko i alla olika färger


Bästa cykelhjälmen - Giro Fixture MIPS

2:a plats. Giro Fixture MIPS

En mångsidig hjälm för vuxna med riktigt bra täckning för de flesta typer av cyklister. Bekväm komfort med smarta Roc Loc sport system som gör att du kan få perfekt passform för ditt huvud. 18 ventilationskanaler håller dig fräsch hela cykelrundan. Skärmen är lätt att plocka bort om du skulle störa dig på den. Giro Fixture är dessutom utrustad med MIPS- teknologi som minskar de rotationskrafter som uppstår vid fall och nedslag i marken. Passar allt från mtb- entusiasten till pendelcyklisten. Finns i många olika färger. Kommer i storlek 54 -61 cm.

KÖP HÄR: Giro Fixture MIPS svart

För fler färger se här


Bästa cykelhjälmen - Giro Quarter FS MIPS

3:e plats. Giro Quarter FS MIPS

En robust, cool hjälm med urban känsla som är extra populär för dig som hänger i parken. Denna är Giros lättaste hjälm, med bra ventilering, stötupptagande inre EPS-beläggning och mjuka absorberande dynor. Även denna hjälm har ett inbyggt MIPS- skydd och minskar på så sätt risken för allvarliga hjärnskador. Passar både för mtb, bmx och pendling. Denna hjälm finns för både vuxna och barn, från storlek 51-61 cm.

KÖP HÄR: Giro Quarter FS MIPS

Finns även som vit

Finns även som grå


Bästa cykelhjälmen - Lazer compact DLX MIPS

4:e plats. Lazer compact DLX MIPS

Lazer compact DLX är är både en säker, riktigt bekväm och lätt hjälm som funkar till alla typer av cykling. 20 ventilationskanaler ger ett effektivt luftflöde och insektsnäten ger ett bra skydd mot flugor. Turnfit plus-systemet gör att du kan reglera passformen och få hjälmen att sitta perfekt. En integrerad lampa på baksidan av hjälmen ger riktigt bra synlighet i skymning och mörker. Dessutom har hjälmen MIPS säkerhetsteknologi som tar säkerheten till en högre nivå. Finns i storlek 51-61 cm.

KÖP HÄR: Lazer compact DLX MIPS


Bästa cykelhjälmen - Bell Local

5:e plats. Bell Local

En populär hjälm som passar de flesta cyklister. Den är flexibel och bekväm och samtidigt riktigt snygg. Den väger 453 gram och har 10 ventilationshål. Den genomtänkta passformen gör att den både sitter bra och skyddar mot tuffa stötar. Finns i storlek 51-62 cm.

KÖP HÄR: Bell Local matt svartSe fler cykelhjälmar här

Allt för din cykel hittar du här


Läs också: Cykelhjälm bäst i test

Läs också: Cykelhjälm för barn 1 år