Filter
Sortera
Visar 65 produkter

En mer pålitlig träningskompis än pulsklockan är svår att hitta. Ta din träning till nya nivåer, mät dina framsteg, din maxpuls och energiförbrukning direkt genom en smidig klocka runt handleden.

Pulsklocka och pulsmätare

Pulsklocka eller pulsarmband som det också kallas är ett vanligt hjälpmedel bland cyklister, löpare och andra aktiva människor. Pulsklockan fungerar ungefär som en träningskompis som hjälper dig att utvecklas och bli bättre samtidigt som den håller koll på dig medan du genomför dina aktiviteter. Den kan nämligen känna hur hårt du anstränger dig och hur mycket energi du förbrukar under dina träningspass. Men det som skiljer pulsklockan från andra vanliga träningsklockor är att den kan mäta din puls, och vanligast är då att man mäter sin så kallade maxpuls. Maxpuls är när pulsen är hög och hjärtat slår snabbare och den brukar man uppnå vid hög ansträngning.

Pulsklocka med olika funktioner

Det finns pulsklockor som endast har som funktion att mäta din puls och visa tiden men det finns även klockor med en mängd olika funktioner. Klockor med mer funktioner brukar oftast vara lite dyrare men för en träningsentusiast är det väl värt pengarna. Vi säger inte att det är ett måste att ha den mest avancerade klockan utan snarare att den kan bidra till att din träning blir effektivare och roligare. Vilken typ av pulsklocka du ska välja beror helt och hållet på dina ambitioner och vad du vill få ut av din träningsklocka. Utöver pulsmätning är några vanliga funktioner:

  • GPS
  • Höjdmätning
  • Kadensmätning
  • ANT
  • Blueetooth

Det finns såklart fler funktioner utöver dessa som går att få på sin pulsklocka som färgskärm och pekskärm. Pekskärmen brukar uppskattas av många då de anser att det underlättar navigering på pulsklockan men det är absolut inte nödvändigt för att klockan ska vara lätt att hantera. En pulsklocka utan pekskärm funkar med minst lika bra som en pulsklocka med pekskärm.

Hur fungerar en pulsklocka?

Pulsklocka

Vissa pulsklockor har inbyggd pulsmätare medan andra pulsklockor kräver ett pulsband för att din puls ska kunna mätas och registreras. Det finns fördelar med båda varianterna. En pulsklocka som kräver pulsband brukar man säga har än mer exakt mätning än en vanlig pulsklocka. Den vanlig plusklockan kräver däremot ingen extrautrustning som du måste hålla koll på och är därför lite smidigare att använda. Pulsklockan mäter din puls med hjälp av en sensor som sedan registrerar hur fort ditt hjärta slår. Tack vare den inbyggda pulsmätaren kan även pulsklockan ge dig en indikation på hur mycket du förbränt under ditt träningspass.

Köp pulsklocka online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av pulsklockor från kända varumärken som Garmin, Sigma och TomTom. Vilken pulsklocka du ska välja beror helt och hållet på vad du vill få ut av din nya träningskompis. Vi vet att det kan vara svårt att veta vad man egentligen behöver, men ta en liten titt bland filtrerana så får du en överskådlig bild över vilka valmöjligheter som finns. Skulle du fortfarande känna dig osäker så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. Du får dessutom poäng på hela ditt köp som du kan utnyttja nästa gång du handlar hos oss. Om pulsklockan inte skulle falla dig helt i smaken så erbjuder vi dessutom fria returer.