Filter
Sortera
Visar 505 produkter

Här hittar du vevpartier och vevarmar till din cykel.

Vevarmar & Vevparti till cykel

Här hittar du vevarmar och vevpartier till alla typer av cyklar som BMX, MTB, hybrid, racer, cyclocross, fatbike, singlespeed och junior. Vi har vevpartier med en, två eller tre drev och flera vevarmslängder mellan 152 mm – 180 mm.

Vevparti

Vevparti är den del som sammankopplar kedjan med drivhjulet. När du trampar på dina cykelpedaler så är det vevpartiet som driver cykeln framåt. Att ha ett fungerande vevparti är även viktigt för att få en smidig och smärtfri växling när du cyklar. Ett fungerande vevparti klarar av snabba växlingar och du behöver inte oroa dig för att kedjan ska hoppa och du måste stå där längs vägen med oljiga och skitiga händer och sätta kedjan på plats igen.

Vevarmar

Vemarmarna är sammankopplade med vevlagret och cykeltramporna. När du köper en ny cykel sitter de alltid ett par vevarmar på cykeln med en bestämd längd men den behöver inte nödvändigtvis vara den läng som passar dig och din cykelstil. I hårda drag kan man säga att ju längre grenlängd desto längre vevarm bör du ha och vice versa. För mountainbike ser det däremot lite annorlunda ut. Här bör du välja kortare vevarmar för att bättre hänga med i fartväxlingarna.

Vi har vevpartier och vevarmar från flera välkända varumärken som Shimano, SRAM, Race Face, Truvativ, BBB, Campagnolo, Dimension, Surly, Gebhardt GTP och många fler.