Filter
Sortera
Visar 404 produkter

Hybridcykeln är kanske den mest sålda cykeltypen, och hos Cykelkraft.se hittar du hundratals hybridcykelmodeller från välkända varumärken som Nishiki, Scott, Skeppshult, Superior, Trek m.fl.

När du köper cykel hos Cykelkraft.se erbjuder vi alltid hemleverans - och vi monterar och justerar ihop cykeln och monterar även på alla tillbehör du köper. Detta gäller förstås även hydridcyklar!

Crosshybrid, racerhybrid eller cityhybrid?

Hybrid betyder ju blandning, och det är precis vad hybridcykeln är: en blandning mellan motions- och tävlingscyklarnas snabbhet, men med standardcyklarnas komfort. Det finns många olika typer av hybridcyklar, men vilken passar just dig?

Crosshybrider

En crosshybrid är en hybrid som lånat många egenskaper från en mountainbike. De är normalt dämpade framtill, har något bredare däck och har många utanpåliggande växlar. En crosshybrid passar därför dig som cyklar på varierande underlag och vill ha något som är bekvämt på skogstigarna eller grusvägarna, men ändå rullar snabbt och lätt på asfalten.

Racerhybrider

En racerhybrid är som namnet antyder högst inspirerad av racercyklar. De har en något längre geometri, vilket innebär en mer liggande och sportig sittställning. De har också lite smalare däck och tyngre utväxling. För dig som pendlar lite längre sträckor, älskar fart eller som vill ha något riktigt snabbt men av någon anledning inte vill ha en "riktig" racercykel är racerhybriden helt rätt val.

Cityhybrider

En cityhybrid har lånat många egenskaper från klassiska dam- och herrcyklar. De är bekväma, har lågt underhållsbehov, är ofta påklädda med skärmar och andra tillbehör - men samtidigt är de snabbare och mer sportiga än en standardcykel. De har i regel lite bredare däck än racerhybriden, men inte lika grovt som crosshybriden. För dig som cyklar i stan, eller vill ha något bekvämt och smidigt att pendla på landsväg med är citycykeln rätt val för dig.

Hybridcykel

Här hittar du ett stort utbud av hybridcyklar - allt från den billigare till-och-från-bussen-hybriden till den dyraste tävlingshybriden. Vi har hybridcyklar från flera välkända varumärken som Nishiki, Merida, Scott, Trek, Superor, MADE och många fler.

Hybridcykel är en blandning

En hybridcykel var när de lanserades en blandning mellan en mountainbike och en racercykel. Från racercykeln fick den de stora 28”-hjulen, smalare däck och rakare ramvinklarna, medan den från MTB:n fick växlarna, raka styret och bromsarna. Idag är det inte riktigt så enkelt, utan hybrider tillverkas i en mängd segment. Några av dessa är:

Hybridcykel
  • Crosshybrider
  • Racerhybrider
  • Cityhybrider

Racerhybrider

Den vanligaste modellen av hybridcyklar är racerhybriden som generellt sätt har en stel framgaffel, racerdäck och racerväxlar. Racerhybriden bjuder på bra rull, höga hastigheter och en sittställning med en perfekt kombination av komfort och maximal utdelning av varje tramptag. Racerhybrider passar perfekt om man vill cykla längre sträckor på cykeln, allt under 3 mil går alldeles utmärkt på en racerhybrid vilket gör den till en exemplarisk pendlar- och motionscykel.

Crosshybrider

Crosshybriden (dåtidens hybrid/citycykel) har grövre däck, fjädrad/dämpad framgaffel och mountainbikens växlar. Crosshybriden är perfekt för dig som kör på varierande underlag som små grusvägar och asfalt. Crosshybriden är inte lika avancerad som en mountainbike men klarar av en enkel skogsstig utan problem.

Cityhybrider

Sist men inte minst har vi cityhybriden som har lite bredare däck, stel framgaffel, ofta färre växlar och som ofta är välutrustad med tillbehör som skärmar, pakethållare osv. Cityhybriden är ett steg upp från standardcykeln mot en sportigare cykel för att kunna nå högre hastigheter och cykla längre sträckor. Alla modelltyperna finns med V-bromsar och skivbromsar. Cityhybriden bjuder på extremt mycket komfort och överraskande bra effektivitet. Det är den perfekta allroundcykeln för dig som vill pendla eller motionera men också ha en bra cykel för kortare turer.

Gemensamt för alla hybridcyklar är att de blandar de bästa egenskaperna från specifika cyklar och skapar en mer mångsidig cykel. Det innebär att du får en mindre nischad cykel men ett desto bredare register. Hybridcyklar är väldigt användarvänliga och är extremt populära bland pendlare, barn och nybörjare eftersom de klarar av flera olika körförhållanden.

Pendlarcyklar är hybridcyklar!

Nåväl - åtminstone oftast! Hybridcyklar är idag väldigt populära som pendlarcyklar i storstäder som till exempel i Stockholm - man använder dem till och från jobbet, till och från bussen eller till och från skolan. Genom att ha det bästa från flera världar är en hybrid helt enkelt en väldigt bra pendlarcykel som är bekväm, men samtidigt snabb nog att ta dig mellan punkt A och B. Dessutom går de flesta hybridcyklar att utrusta med både pakethållare och cykelkorg (om den inte finns sen innan) så att du smidigt kan frakta med dig träningsväskan och matkassarna.

Hybridcyklar till damer och herrar

Det finns hybridcyklar som är speciellt anpassade för kvinnor och för män. För att se respektive modell kan du använda dig av filtret damspecifik. Där kan du se vilka cyklar som är utformade för kvinnors anatomi och vilka som inte är det. Det som brukar skilja dam-hybridcyklar från herr-hybridcyklar är att de damspecifika modellerna har ett lägre insteg och ett kortare avstånd till styret. Men vi tycker inte att du ska stirra dig blind på detta utan välja en cykel efter din smak och tycke. Fyll istället i din läng i "Hitta rätt ramstorlek" så kommer vi enbart visa de hybridcyklar som passar dig oavsett om den är damspecifik eller inte.

Köp hybridcykel online

Hos oss hittar du ett stort utbud av hybridcyklar till riktigt bra priser. Skulle du mot förmodan hitta samma modell billigare någon annanstans så prismatchar vi. När du köper din hybridcykel av oss så monterar vi den till perfektion tillsammans med eventuellt valda tillbehör innan vi skickar den hem till din dörr. Som grädden på moset så får du dessutom 3 månaders gratis cykelförsäkring och poäng på allt du handlar som du kan använda nästa gång du handlar hos oss. Om du står och vägar mellan två olika modeller eller är osäker på vilken storlek du ska ta på din hybridcykel så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De har cyklat på en och annan hybrid i sina dagar och har bra koll på vilka modeller som är perfekta pendlarvänner.