Filter
Sortera
Visar 7 produkter

När man vill att livet skall gå utför så finns det bara ett val. Till skillnad mot vad många tror så är downhill något för alla. Alla kan, och ska, verkligen testa downhillcykling åtminstone en gång i livet. Dessa cyklar är ren och skär ingenjörskonst. Konstruerade enbart för att åka utför fortast möjligt. Upp till 200mm, alltså 20cm, fjädringsväg fram och bak ser sväljer de det mesta i sin väg. Längre hjulbas och låg tyngdpunkt ser till att cykeln känns stabil, även i högre farter. En riktigt flack gaffelvinkel hjälper också till när det blir riktigt brant utför. Downhillcyklar, eller gravitycyklar som de också kallas, är cykelns motsvarighet till Monster Trucks och kommer garanterat bjuda på en adrenalinfylld resa du sent kommer glömma. Eller ångra.

Gravity- och Downhill-cyklar

Hatar du sega uppförsbackar som ger en sån där jobbig mjölksyra i benen? Då är downhill något för dig! Downhill är en genre inom mountainbike där man så snabbt som möjligt ta sig ner för berg och branta backar, man brukar kalla detta för cyklingens störtlopp. Det krävs helt klart lite skin på näsan för att våga sig på denna tuffa och utmanande cykling. I en downhill-bana finns de vanligtvis en del hinder i form av hinder och stenpartier som kräver en hel del precision.

Vad är en downhill-cykel?

En downhill-MTB är en heldämpad mountainbike med en slaglängd mellan 160 mm – 220 mm både fram och bak. Vikten brukar ligga på mellan 14-20 kg och vara utrustade med hydrauliska skivbromsar. Till skillnad från en vanlig cykel så är Downhill-cyklar mer bakåtlutade, detta för att undvika att man hamnar för långt fram på cykeln i branta backar. En downhill-cykel har en flakare gaffelvinkel och komponenter som tål tuffare tag. En downhill-cykel har också en längre hjulbas än vanliga cyklar vilket ger den bättre stabilitet men aningen svårare att svänga med. Hjulstorleken varierar mellan 26” – 29 ” men vanligast idag är 27,5” downhill-cyklar.

Är du sugen på att börja med downhill-cyklingen men har svårt att välja cykel eller sugen på att uppgradera befintlig downhill-cykeln men vet inte till vilken? Känn lugnet! Vi på cykelkraft.se hjälper dig gärna att hitta rätt downhill-mountainbike utifrån dina önskemål och förutsättningar. Du kan kontakta våra cykelexperter antingen via e-post eller telefon så ser vi till att hjälpa dig välja rätt.

Vi säljer downhill-cyklar från kända varumärken som Scott och Whyte.