Filter
Sortera
Visar 11 produkter

På barnens första tur nedför garageuppfarten behövs i regel ett par stödhjul. Dessa ingår ofta på de barncyklar som köps av oss, men behöver du byta ut dem eller sätta på stödhjul på en cykel där det inte ingick hittar du dessa här.

Stödhjul och träningshandtag

När det är dags gör barnen att prova sina egna vingar på cykeln kan det först behövas ett par stödhjul och därefter en träningspinne. Dessa hjälpmedel bidrar till att barnen lär sig cykla från grunden och samtidigt blir de tryggare och säkrare på sin cykling.

Vi har Stödhjul och träningspinne från välkända varumärken som Cavo, Spectra och XLC.

Stödhjul

Det kommer en tid då det är dags för barnen att ta sina första stapplande cykeltramp och för att göra cyklingen mindre stapplande behövs ett par stödhjul. Stödhjulen monteras fast i bultarna i ramen vid bakre hjulet med hjälp av skruvar och fästen. Vi har stödhjul som passar de flesta typer av barncyklar mellan 12 – 20 tum.

Träningspinne

När tiden kommit för att ta bort stödhjulen och barnen ska ta sina första cykeltramp på två hjul kommer en träningspinne väl till hands. Träningspinnen monterar du under sadeln och fungerar som ett balanshjälpmedel fram till dess att barnen är trygga att cykla helt själv utan hjälp av balansstöd. Alla träningshandtag är ergonomisk utformade så att du på ett bra och bekvämt sätt ska kunna hjälpa barnen att hålla balansen.