Filter
Sortera
Visar 59 produkter

Här hittar du vårt breda sortiment av cykeldatorer. Oavsett om du bara vill mäta längden på dina cykelturer eller om du letar efter en GPS-dator med massor av roliga funktioner kommer du att hitta vad du söker här. 

Många av de lite mer avancerade cykeldatorerna hjälper dig att ta din träning till en ny nivå genom att de kan synkas mot varumärkets egen träningsportal eller någon fristående portal. Detta gör att du enkelt kan hålla ordning på din träning och följa upp dina framsteg.

Cykeldator

För dig som tycker om att cykla ofta så är en cykeldator en liten men oerhört bra manick att ha, särskilt för dig som tycker om att se resultat. Cykeldatorer är nätta och behändiga och fästs antingen på din cykels styre eller styrstam. Olika modeller har olika funktioner men de simplaste varianterna mäter din hastighet, distans och genomsnittliga hastighet. Detta är alldeles lagom för dig som inte tänker elitsatsa på cyklingen men som ändå uppskattar att hålla koll på sina prestationer. De enklare modellerna fungerar genom en magnet på hjulet och en sensor på gaffeln. Varje gång magnet passerar sensorn så sänds en signal till din dator som mäter tiden mellan dessa signaler och bestämmer hur snabbt du cyklar, baserat på hjuldimensionen du angav vid första inrättandet. För dig som däremot har höga ambitioner med din cykling så är en cykeldator med mer funktioner att föredra. De mer avancerade modellerna mäter istället din hastighet via GPS eller fartsensor.

Cykeldatorers olika funktioner

Det finns mindre och mer avancerade cykeldatorer. Men generellt är det enklare modellerna billigare och cykeldatorerna med mycket funktioner lite dyrare. Genom de mer avancerade cykeldatorenar kan du ofta synka din träning mot varumärkets egna träningsportal så att du enkelt kan följa upp din träning och dess framsteg. Andra vanliga funktioner du finner i en cykeldator är bland annat:

  • GPS
  • Pulsmätning
  • Höjdmätare
  • ANT+
  • Bluetooth
  • Wifi
  • Kadensmätning

Kadensmätning är förträffligt att ha när du vill avancera inom cyklingen. Med kadensmätare kan du nämligen mäta hur många tramptag du tar per minut. Vilken kadens du vill ligga på brukar skilja sig mellan om man föredrar att ligga på tunga växlar eller lätta växlar där du får spinna på benen lite extra. Målsättningen är att man ska hålla en så jämn kadens som möjligt oavsett om du cyklar på en plan sträcka eller upp- och nerför backar. GPS är också en smidig funktion att ha på sin cykeldator. Med hjälp av satelliter kan cykeldatorn spåra din position, avstånd och hur lång tid det beräknas ta för dig att cykla en viss sträcka.

Cykeldator

Vissa cykeldatorer är utrustade med pulsmätning och kan med hjälp av en sensor som fästs runt bröstkorgen mäta dina hjärtslag. Att mäta pulsen kan vara extra bra för dig som antingen cyklar för att bli mer vältränad eller för att gå ner i vikt. Pulsmätning blir då en indikator på hur hårt du tar i när du väl tränar.

Köp cykeldator online

Här på Cykelkraft hittar du ett brett utbud av cykeldator från kända tillverkare som Sigma, Garmin, Pro, Wahoo Fitness, Cateye med flera. Oavsett om du letar efter en enklare cykeldator eller en mer avancerad så hittar du det här till riktigt bra pris. Skulle du mot förmodan hitta den billigare någon annanstans så prismatchar vi. Om du är osäker på vilken cykeldator du ska välja kan du alltid börja med att navigera dig runt bland våra filter för att se vilka funktioner du är intresserad av. Om du skulle vilja ha lite mer kött på benen innan du bestämmer dig kan du alltid kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. Det hjälper dig mer än gärna att hitta rätt cykeldator för dig.