Filter
Sortera
Visar 12 produkter

Cykeltransportväskan är perfekt när du behöver flyga med din cykel. Den är smidig och enkel att ta med sig och skyddar dessutom din väska från hårda smällar. Hos oss hittar du både mjuka och hårda cykeltransportväskor från varumärken som Evoc och Thule.

Cykeltransportväska

Ska du ut resa? Kanske på en härlig cykelsemester utomlands eller vara med i en cykeltävling på annan ort? Det bästa sättet att få med sig cykeln på är med hjälp av en cykeltransportväska. Med den kan du resa vart som helst med din cykel och vara säker på att den anländer i samma fina skick som innan resan. Inte nog med att de skyddar din cykel från hårda stötar från till exempel bagageband och flygtransporten så är den väldigt smidig och enkel att ta med sig tack vare hjulen och det smarta handtaget. Man skulle i princip kunna säga att cykeltransportväskan är en form av resväska med den lilla skillnaden att du transporterar din cykel i den istället för kläder, necessär etcetera. Cykeltransportväskor finns i både hårda och mjuka modeller och du finner båda varianterna hos oss.

Så här packar du cykeln

Med det flesta cykeltransportväskorna monterar du cykeln på en metallram och hjulen i separata placerade fack. På så sätt så skakar varken cykeln eller hjulen runt i väskan. Det innebär att du måste ta bort båda hjulen och även pedalerna från din cykel innan du stoppar ner dem i väskan. I vissa cykeltransportväskor finns de utsedda fack för pedalerna, i annat fall kan man behöva linda in dem och lägga dem tillsammans med hjulen. Troligen kommer du även behöva sänka sadeln så innan du gör detta kan det vara smart att markera ut din sadelhöjd på sadelstolpen. Detsamma gäller för styret som du dessutom kommer att behöva vrida för att kunna stänga väskan. Beroende på väskan storlek kan du behöva plocka isär cykeln ännu mer eller ännu mindre. Men vanligtvis är det pedaler och hjul som ska tas loss och styret och sadeln som måste justeras.

Flyga med cykeltransportväska

cykeltransportväska

Ska du flyga med cykeln och har en cykeltransportväska slipper checka in cykeln som specialbagage och kan istället checka in den som vanligt bagage. I längden kommer du att spara pengar på att använda en cykeltransportväska och checka in cykeln som vanligt bagage istället för specialbagage. Så ifall du planerar in många cykelsemestrar på annan ort framöver bör du helt klart investera i en cykeltransportväska. Något du som reser med cykeln däremot kolla en extra gång på är din försäkring. Kontrollera så att din hem- eller reseförsäkring täcker eventuella skador och om du blir ersatt om cykeln skulle bli stulen.

Köp cykeltransportväska online

Här på Cykelkraft hittar du cykeltransportväskor som passar alla typer av cyklar som mountainbikes, hybridcyklar, racercyklar, triathloncyklar. Innan du väljer cykeltransportväska bör du se till så att kolla så att måtten fungerar till din cykel. Väskorna tillverkas nämligen i olika storlekar och som du kan räkna ut kan du behöva kika så att cykeln går ner. Känner du dig osäker kan du alltid vända dig våra cykelexperter, de vet vilken väska som fungerar till din cykel. Vi säljer cykeltransportväskor från de välkända varumärkena Evoc, Thule och TEC.