Filter
Sortera
Visar 8 produkter

Rullbromsar är väl skyddade mot både väder och vind och passar därför utmärkt i vårt skandinaviska klimat. Fördelen med rullbromsar är att det kräver minimalt underhåll, men lite bromsfett då och då mår det bra av.

Rullbromsar

En rullbroms är en populär typ av broms som lämpar sig väl för vårt skandinaviska klimat. Vi erbjuder rullbromsar med strålande kvalitet från Shimano, och självklart även lösa bromshandtag till dessa.

Vi har både fram- och bakbromsar som är olika kraftfulla, beroende på hur tung last som färdas på cykeln varje dag. Vår kundtjänst finns alltid redo att hjälpa er att hitta helt rätt rullbroms!

De största fördelarna med rullbromsar är att de är väl skyddade för väder och vind, och de kräver minimal service och underhåll. Det enda som egentligen behöver göras relativt regelbundet är att fylla på med nytt bromsfett, och kanske byta någon bromsvajer då och då.

Vid punktering och däckbyte är rullbromsen också enkel att jobba med, då det finns ett enkelt spår som vajern fästs i, så att du lätt kan koppla på och av bromsen när du behöver ta av hjulet från cykeln. Rullbromsarnas bromsverkan påverkas inte heller av vädret, så du kan alltid lita på att du har en konstant bromsverkan från din broms, oavsett väder och underlag.