Filter
Sortera
Visar 57 produkter

Här hittar du cykelvagnar för transport av barn till och från förskolan, mataffären eller varför inte skogen eller badplatsen på helgen. En cykelvagn är både ett praktiskt och ett säkert sätt att cykla med barn och bäst av allt är att du till skillnad från barnstolen enkelt kan få med två barn på en gång.

Cykelvagn till barn

Här på Cykelkraft.se hittar du ett stort utbud av cykelvagnar från kända varumärken till riktigt bra priser. Med en cykelvagn kan du enkelt och smidigt transportera dina barn till förskolan, lekparken, kompisarna med mera. Men en cykelvagn är så mycket mer en bara ett transportmedel för barnen, det är början på ett äventyr. Barn tycker det är roligt att följa med på sina föräldrars cykelturer och det finns nog inget som de tycker är roligare än att få följa med i cykelvagnen. Tillsammans kan ni göra härliga utflykter och upptäcka nya platser och samtidigt få njuta av den friska luften utomhus.

Cykelvagnar med flera användningsområden

De allra flesta cykelvagnar är inte begränsade till att endast monteras på cykeln. Majoriteten av cykelvagnarna du hittar hos oss kan du nämligen med några snabba handgrepp förvandla till en vanlig barnvagn som du kan använda när cykelturen är slut. Det gör att det finns oerhört många möjligheter för att fortsätta äventyret smidigt och enkelt till fots. Men utöver detta finns det cykelvagnar med betydligt fler användningsområden än så, dessa vagnar kallas multivagnar och med dessa kan du göra följande:

  • Cykla
  • Promenera
  • Jogga
  • Åka längdskidor

Cykelvagn till 1 eller 2 barn

Hos oss hittar du cykelvagnar som rymmer mellan 1 – 2 barn med olika viktkapaciteter. De flesta cykelvagnar har plats för 2 barn, det som skiljer är hur mycket vikt vagnen klarar och hur bred den är. Det finns inga tydliga riktlinjer som säger när det går bra att börja cykla med barn i cykelvagn men redan vid en månads ålder är det fullt möjligt att ta med sig minstingen i cykelvagnen om man använder sig av en så kallad hängmatta. Det finns inte heller en åldersgräns för när ett barn är för stort för att sitta i cykelvagnen utan man får följa maxvikten och även se till att säkerhetsbältet sitter som det ska.

cykelvagn

Montering av cykelvagn

Det man bör vara extra noga med vad gäller montering är att cykelvagnen förankras ordentligt i cykeln med hjälp av en säkerhetsrem eller säkerhetskedja, dessa följer vanligtvis med när du köper cykelvagn. Innan du monterar cykelvagnen på cykeln bör du även se till så att din cykel är i bra skick, kontrollera bromsar, ringklocka och reflexer. När det är dags för första åkturen ser du till så att barnen sitter ordentligt i vagnen och att säkerhetsbältet sitter som det ska. Såklart ska barnen som åker med bära cykelhjälm, detta är ett lagstadgat krav och oerhört viktigt. Föregå med ett gott exempel och bär cykelhjälm du med.

Köp cykelvagn online

När du köper din cykelvagn på Cykelkraft.se så levereras den hem till din dörr snabbt och smidigt. Om du har svårt att bestämma vilken cykelvagn du ska välja kan du alltid börja med att ta hjälp av vår filtreringsfunktion i toppen och välja om du vill att den ska passa ett eller två barn, vilken färg den ska ha och om du vill att den ska komma ifrån något specifikt varumärke. Om du vill ha mer vägledning i ditt val kan du alltid vända dig till våra cykelexperter i kundtjänst. Det hjälper dig mer än gärna att hitta en cykelvagn som uppfyller alla dina önskemål.

Vi säljer cykelvagnar från de välkända varumärken som Cavo, Burley och Thule.