Filter
Sortera
Visar 1036 produkter

Hos oss hittar du elcyklar från välkända varumärken så som Ecoride, Made, Frappe, Scott, Skeppshult, Merida, Trek, Batavus, Nishiki, Cannondale, Winora, Moustache m.fl.

En elcykel har en elmotor som assisterar dig i din cykling och ger dig den där extra kraften som gör att cyklingen bara känns härlig och inte slitsam. Elcykelns Elmotor arbetar så länge du trampar på pedalerna och när du slutar trampa så slår motorn av. Maxhastigheten för el-assisterad cykling är 25 km/h och om du kommer upp i mer än 25 km/h så slår motorn av och du får göra jobbet själv. Elcykeln är alltså mest lämpad för cykling/pendling där du vet att du inte kommer upp i mer än 25 km/h, då elcykeln p.g.a. sin motor och sitt batteri är lite tyngre än en vanlig cykel och blir något tungtrampad utan el-assistans.

För de flesta av oss är 25 km/h fullt tillräckligt och då är elcykeln ett utmärkt val och en mycket lämplig cykel för pendling eller varför inte för en långtur på helgen.

Att cykla till jobbet är en av de bästa motionsvanor du kan tänka dig. Elcykling är inte sämre. Den som cyklar en halvtimme om dagen förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, åldersdiabetes och stress.

Hos Cykelkraft hittar du ett brett sortiment med hundratals elcyklar i lager. Vi hjälper dig att hitta rätt elcykel efter dina behov och önskemål. Om du ska köpa elcykel är Cykelkraft det självklara valet, bra priser, stort utbud och snabba leveranser året om!

Elcykel - köp elcykel online på Cykelkraft

En elcykel är även ett extremt bra alternativ för den kostymklädde cyklisten som bor i till exempel städer som Stockholm och vill cykla till och från jobbet kortare sträckor utan att bli svettig. Med en elcykel kan du enkelt ta dig runt staden eller på längre utflykter utan att bli trött, och samtidigt göra en viktig insats för miljön. Elcyklar är en miljövänlig form av transport som allt fler väljer att använda.

Vad det gäller elcyklar är det viktigt att tänka på att, en billig elcykel inte alltid är det mest ekonomiska valet. En elcykel är en komplex cykel - att bygga en riktigt bra elcykel och samtidigt göra den billig är ingen kombination som går att få ihop. Därför har Scott valt att inte bygga billiga elcyklar, utan istället riktigt bra elcyklar som kunderna blir 100% nöjda med.

Köp elcyklar från t.ex. Ecoride, Made, Frappe, Scott, Skeppshult, Merida, Trek, Batavus, Nishiki, Cannondale, Winora, Moustache och många fler

Här hittar du elcyklar från varumärken som Scott, Trek, Ecoride, Superior, Nishiki, Merida, Skeppshult, Moustache och många fler. Användningsområdet är exempelvis för dig som har dålig kondition eller har någon form av skada och inte kan komma i gång med cyklandet på egen hand - det finns nämligen idag väldigt bra utvecklade elcyklar för att underlätta detta. En elcykel underlättar cyklandet då elmotorn hjälper till när det går tungt (t.ex. i uppförsbackar).

Elcykel

Vad menas med elcyklar och elassisterade cyklar?

Det finns egentligen två typer av elcyklar, varav den såkallade elassisterade cykeln är den som primärt säljs i Sverige. Den driver upp till maximalt 25 km/h, och den driver endast när du trampar (vilket är varför den kallas för elassisterad). Dessa behöver du inget körkort för. Det finns också en modell som går snabbare (upp till 45 km/h), men dessa kräver mopedkörkort varpå de i regel inte säljs hos cykelaffärer. Hos cykelkraft erbjuder vi ett brett sortiment av just de elassisterade cyklarna. Cyklar med elmotor som går snabbare är 45 km/h hittar du under vår kategori för fordon.

Vilken elcykel ska man välja?

Det finns många olika elcyklar att välja på, så det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Det viktigaste är att tänka på vad du ska använda din eldrivna cykel till och vad du vill ha den för egenskaper. Vill du ha en elcykel för långa turer eller daglig pendling? Behöver du en elcykel med stark motor eller räcker det med en lite svagare? Är du ute efter en billig elcykel eller är du villig att lägga lite extra pengar för att få en riktigt bra elassisterad cykel? Detta är faktorer att tänka på när du väljer elcykel. På Cykelkraft har vi ett brett utbud av el cyklar från olika märken såsom Ecoride, Made, Frappe, Scott, Skeppshult, Merida, Trek, Batavus, Nishiki, Cannondale och många fler.

Elcykelmotor från Shimano STePS, Bosch, Panasonic, Yamaha, ProMovec - vilken motor ska man välja till sin elcykel?

Vi säljer elcyklar med i princip alla elmotorsystem som finns på marknaden. Generellt kan man säga att alla modeller vi säljer har bra motorer och att de skiljer sig allt mindre och mindre från varandra. Vill du ha lite input på ditt val av motorsystem rekommenderar vi att du kontaktar vår kunniga personal som mer än gärna hjälper dig att hitta rätt. Hos Cykelkraft.se hittar du elcykel till bra priser och vi guidar dig till ett tryggt och enkelt köp av elcykel online.

Hur fort går en elcykel?

Hastigheten på en elcykel beror på vilken modell du har, men de flesta elcyklar har en hastighet på mellan 20-32 km/h. Det kan också variera beroende på förhållandena på vägen, såsom om det är uppförsbacke eller motvind samt vad för typ av el motor du väljer.

Vad kostar en elcykel?

Priset på en elcykel varierar beroende på vilken modell du väljer och vilka egenskaper den har. Det finns billigare el cyklar som kostar runt 10 000 kronor, men också mer avancerade elcykel modeller som kostar upp mot 50 000 kronor eller mer. Vi på Cykelkraft vet att det kan löna sig att lägga lite extra pengar på en elcykel av högre kvalitet, eftersom det kan löna sig på sikt. Några anledningar till att spendera lite mer pengar på en eldriven cykel är: Det finns många bra skäl att välja en lite dyrare elcykel. Här är några av de viktigaste:

  • Bättre kvalitet: En dyrare elcykel är oftast byggd av högre kvalitet och har en mer avancerad teknik, vilket kan leda till en längre hållbarhet och mindre underhållskostnader på lång sikt.
  • Starkare motor: En dyrare elcykel har oftast en starkare motor, vilket kan vara bra om du vill cykla längre sträckor eller klara branta backar.
  • Bättre komfort: En dyrare elcykel har oftast bättre stötdämpning och mer komfortabla sadlar, vilket kan göra cyklingen mer behaglig på långa turer.
  • Bättre effekt: En elcykel med en starkare motor och fler funktioner kan också ge en bättre effekt, vilket innebär att du kan åka längre på samma laddning av batteriet.

Att köpa en dyrare elcykel kan alltså vara en bra investering på lång sikt, eftersom den kan ge bättre kvalitet, starkare motor, bättre komfort och fler funktioner - vilket kan vara viktigt om du planerar att använda din elcykel mycket.