Tacx

Tacx är ett av världens mest framstående varumärken inom cykeltrainers och tillbehör. De är kända för sin höga kvalitet och breda sortiment som passar både nybörjare och professionella cyklister. Just proffs är en stor del av Taxc - inte minst för att de är delaktiga i både design och funktionalitet av deras cykeltrainers och tillbehör.

Tacx historia

Tacx startade som en cykelbutik och verkstad 1957 i Nederländerna. 1964 började de tillverka avgassystem för mopeder och detta var startskottet för egentillverkade produkter. De märkte att de kunde skapa produkter och komponenter som var bättre än redan existerande produkter till en lägre kostnad än att köpa in. De var då deras mentalitet som genomsyrar företaget än idag introducerades – ”Det finns alltid utrymme för förbättringar”.

1972 började Tacx tillverka rollers. Vid den här tiden var marknaden för den här typen av produkter relativt små men Tacx ville att Nederländska elitcyklisterna skulle få de bästa förutsättningarna för att lyckas. Bortsett från Rollers introducerade dem även trainers och cykelhållare till bilar i ett lite senare skede

2000 blev Tacx den första att koppla ihop dataelektronik med trainers. Du kunde då börja koppla upp dig mot skärmar för att läsa av data som hastighet, kadens och hjärtfrekvens samtidigt som du kunde cykla genom virtuella världar och möta andra cyklister.

Köp Tacx trainer och tillbehör online

Hos oss hittar du allt de senaste från Tacx, allt från trainers till trainertillbehör. Såklart har vi alla deras populära serier som Tacx Neo Smart, Tacx Vortex Smart med flera. Du kan välja en trainer med olika typer av motstånd (magnet, elektromagnet och motorbroms= samt om du vill att den ska vara utrustad med ANT+ eller inte. Om du väljer en trainer med ANT+ kan du bland annat mäta dina hjärtslag. De flesta av deras produkter är även utrustade med Bluetooth som gör att du kan koppla upp dig mot datorn och cykla i virtuella världar.

När du handlar online hos Cykelkraft.se är det alltid snabb leverans, och detta gäller förstås även trainers från Tacx. Skulle du behöva lite goda råd innan du beställer din Tacx trainer av kan du alltid kontakta våra kunniga cykelexperter. De älskar Tacx och hjälper dig hjärna att hitta en trainer som lever upp till dina förväntningar.

Filter
Sortera
Visar 26 produkter