Filter
Sortera
Visar 59 produkter

Här hittar du växelöron till din cykel. växelöron har som uppgift att skydda ram och bakväxel ifall din cykel slår i backen. Detta är med andra ord en förbrukningsvara som måste bytas ut om din cykel fått en smäll i backen och växelörat tagit smällen och antingen skadats eller böjts.

Växelöron till cykel

Växelöron kommer i nästan lika många olika modeller som det finns cykelmodeller. Växelörats funktion är att skydda cykeln från rambrott om olyckan skulle vara framme. Konstruktionen är sådan att växelörat som är en separat del på ramen ska böja sig när man går i backen. Det är alltså meningen att bakväxeln och växelörat ska gå sönder vid en vurpa. Därför kan det vara bra att alltid ha ett växelöra liggandes i reserv. Viktigt är att kontrollera så att växelörat och bakväxel är rak, skulle de vara skeva så fungerar inte växlarna och då finns risken för fler skador på din cykel.

Så här hittar du rätt växelöra till din cykel

Ta loss ditt nuvarande växelöra och jämför mot bilderna du ser på vår hemsida, för att försäkra dig om att du väljer rätt växelöra. Hittar du inte rätt på hemsidan så rekommenderar vi dig att ta kontakt med oss så kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Var då beredd på att få frågan om vilket märke du har på cykeln samt vilken modell och årsmodell det är på den. Notera även att det finns fler olika typer av infästningar till växelöron beroende på typ av cykelmärke och modell, samma sak gäller här.

Hos oss hittar du ett stort utbud av växelöron till flera olika cykelmärken som Crescent, Ibis, Yeti, Scott, Trek och Superior.