Filter
Sortera
Visar 119 produkter

I svår terräng, höga berg och tuffa branter kan en dropper post vara din räddare i nöden. Med en justerbar sadelstolpe kan du enklare fördela din tyngdpunkt och få bättre kontroll på cykeln i de svåraste partierna. Hos oss på Cykelkraft finner du dropper posts från bland annat Rock Shox, Bontrager och Thomson.

Dropper Post

Kärt barn har många namn - Dropper post, justerbar sadelstolpe och sänkbar sadelstolpe. För 10 år sedan var justerbara sadelstolpar sällsynt men idag ser det helt annorlunda ut. På flera mountainbikes sitter det idag dropper posts som gör att du snabbt och smidigt kan sänka din sadel med hjälp av ett enkelt handtryck. På många MTB-modeller finns det även möjlighet att välja till dropper post och om inte möjligheten finns så går det att köpa en justerbar sadelstolpe separat och själv montera den. Att ha en dropper post är extremt fördelaktigt om du kör mycket upp- och nerför och i guppig terräng. Delvis kan dropper posten hindra dig från att få en oönskad smäll av sadeln mellan benen samtidigt som den ger dig möjlighet att få mer utrymme bakom sadeln i branta backar.

Fördelar med dropper post

Det finns flera olika fördelar med justerbara sadelstolpar som bidrar till en roligare och bekvämare tur i skogen, terrängen och backen. Inte nog med att den kan förhindra oönskat ont mellan benen så bidrar den även till en bättre stabilitet i flera olika avseenden. Generellt kan man säga att ju längre dropper posten är desto dyrare, men det innebär även att du har möjlighet glida upp och ner betydligt längre. 100 mm är utgångspunkten för de flesta dropper posts och vanligtvis ligger sänkningen mellan 100-150 mm. Några av fördelarna med en justerbar sadelstolpe är:

  • Genom att sänka sadelstolpen får du en lägre tyngdpunkt och därmed bättre stabilitet i cykeln.
  • Med en sänkt sadelstolpe kan du överföra din vikt och därmed tyngdpunkt längre bak på cykeln och hindra dig från att tippa över i branta backar.
  • Du kan hantera svåra svängar och samtidigt bibehålla farten bättre med en sänkt sadelstolpe.
  • Täta kurvor blir också enklare med en sänkt sadelstolpe eftersom du kan luta cykeln mer.
Dropper post

Köp dropper post online

Här på Cykelkraft hittar du ett högkvalitativt utbud av dropper post från välkända varumärken som Rock Shox, Bontrager, Thomson, Crankbrothers med fler. Vi har prisgaranti så i fall du skulle hitta samma dropper post billigare någon annanstans så prismatchar vi. Vill du ha hjälp med att hitta en justerbar sadelstolpe till din mountainbike? Tveka inte att slå våra cykelexperter en signal på:
010 - 101 40 00. De hjälper dig mer än gärna att hitta en sadelstolpe som bidrar till att du får ut det mesta av din mountainbikecykling.