Filter
Sortera
Visar 36 produkter

Här hittar du vårt fina utbud av skivbromsadaptrar för främre och bakre placering.

Skivbromsadapter till cykel

En skivbromsadapters uppgift är att sätta bromsoket i rätt position mot bromsskivan så att du kan bromsa säkert. Är skivbromsoket redan anpassat till framgaffeln eller ramen och bromsskivans diameter behövs ingen adapter, men ska du köra en större bromsskiva så behövs en skivbromsadapter för att flytta ut bromsoket så att det inte tar i bromsskivan.

Skivbromsadaptrarnas olika modeller

Oftast så sitter det olika skivbromsadaptrar fram och bak men i vissa fall kan du köra samma adapter både fram och bak. Att hitta rätt skivbromsadapter kan vara svårt då det finns en uppsjö av olika standarder och modeller. Man kan bryta ner de olika modellerna till tre olika standader:

  • (I.S) - international standard
  • (P.M) - post mount
  • Flat mount skivbromsar.

I.S standarden är den absolut vanligaste infästningstypen av skivbromsar. Här är det alltid 51mm mellan skruvhålen om man mäter i CC-mått. Post Mount systemet fäster man med två stycken M6 skruvar och tillåter större bromsskivor än vad t.ex. Flat Mount systemet gör. Perfekt om du ska köra med 180-203mm stora bromsskivor. Flat Mount är skapat av Shimano och är en relativt ny bromsstandard. Det sitter främst på Landsvägscyklar och Gravel Bikes. Fördelen mot de andra systemen är att det väger mindre och kan ta mindre bromsskivor, rekommenderat är mellan 140mm till 160mm stora bromsskivor.

Tills sist så finns det olika skivbromsadaptrar som kan konvertera från en standard till en annan. Kolla alltid i specifikationen vad det står att din cykel har. Känner du dig ändå osäker på vilken skivbromsadapter du ska ha så tveka inte att höra av dig till våra produktexperter.

Köp skivbromsadaptrar online

Hos oss hittar du ett stort utbud av skivbromsadaptrar till riktigt bra priser från ledande tillverkare som Hope, Shimano, Avid, BBB med flera. Vi har allt från lite enklare modeller till lite förstklassiga varianter. Handlar du över 800 kr så bjuder vi på frakten och på returen om du inte skulle bli nöjd med din skivbromsadapter.