Filter
Sortera
Visar 36 produkter

Skoöverdrag är ett av de där plaggen som är ett måste i en cyklists garderob. På sommaren för att skydda mot grus och annat skräp eller bara för att du skall få den rätta proffslooken. På våren och hösten för att skydda mot kyla och regn. På mountainbiketuren för att det är så mycket enklare att spola av skoskydden än att tvätta skorna. På vintern för att hålla kyla och snö ute. På tempoloppen för att du skall kapa de där extra sekunderna. Du ser, ett oumbärligt plagg och du kommer garanterat ha mer än ett par när din garderob är komplett.

Skoöverdrag till cykelskor

Det finns många anledningar till att införskaffa skoöverdrag, inte minst för att skydda dina cykelskor så det håller längre. Skoöverdrag är dessutom din räddare i nöden under de kalla vintermånaderna. De skyddar dina fötter från väta och vind och hjälper dig att hålla dina fötter torra och varma. Cykelrundorna tenderar dessutom att bli mycket roligare om man klär sig rätt så man slipper frysa och bli blöt. Skoöverdrag hjälper dig i alla fall att hålla fötterna torra och behagliga, sen får du inte glömma att ta på dig en jacka och byxa i vattenavvisandematerial för att skydda hela kroppen från vädrets makter. Ett par skoöverdrag är med andra ord nästintill i ett måste i varje cyklist garderob.

Skoöverdragens utformning

Skoöverdrag tillverkas vanligtvis neopren, som är ett syntetiskt gummimaterial. Neopren är även ett vanligt material på både våt- och torrdärkter. Fördelen med neopren är att det är vattentätt och värmeisolerande. En del skoöverdrag har dessutom ett innerfoder i form av fleece eller liknande material för att det ska vara extra mjukt närmast skorna. De flesta skoöverdrag är dessutom utrustade med reflexer för att du som cyklist ska synas extra bra i mörkret. Det finns även en mindre variant av skoöverdrag som kallas för tåöverdrag. Som du hör på namnet så är tåöverdragen avsedda för att skydda dina tår och är mindre i storleken än vanliga skoöverdrag. Det gör att ett par tåöverdrag passar utmärkt att packa med i fickan om du inte litar på vädergudarna.

skoöverdrag

Köp skoöverdrag online

Hos oss kan du välja bland över 100 olika skoöverdrag för antingen sommar, vinter eller årstiderna där emellan. Här finner du skoöverdrag från storlek 35 ända upp till storlek 50. Vi har vattentäta, vindtäta och vinteranpassade skoöverdrag från populära varumärken som GripGrab, Endura, Shimano, BBB, Bontrager, POC med flera. Du har även möjlighet att välja mellan en mäng olika färger ifall du vill matcha med din cykeloutfit eller kollidera med den. För att hitta det skoöverdrag du söker kan du alltid ta hjälp av våra smarta filter högre upp på sidan. Om du vill ha personlig hjälp kan du alltid kontakta våra cykelexperter i kundtjänst, de kan allt om cykling och utrustning och hjälper dig mer än gärna att välja rätt.