Filter
Sortera
Visar 373 produkter

Ett par cykelbyxor hjälper inte bara till att se ut som en riktig cyklist - utan de gör cyklingen till en avsevärt mer bekväm syssla. Här hittar du cykelbyxor med både korta och långa ben samt med eller utan hängslen (bib) till både damer och herrar.

De flesta cykelbyxorna har vaddering för att motverka skavsår och helt enkelt göra det skönare att sitta på sadeln. Cykelbyxor med vaddering skall bäras närmast kroppen, d.v.s. utan kalsonger eller trosor.

Vi säljer cykelbyxor från välkända varumärken som Scott, Bontrager, Endura, Assos, Pearl Izumi och många fler.

Cykelbyxor för både män och kvinnor!

Här hittar du en mängd olika cykelbyxor för både damer och herrar. Att ha ett par riktigt bra cykelbyxor är ett krav för njutningsfull cykling. En cykelbyxa är inte bara ett plagg utformat för träning, utan de är speciellt utformade för cykling och specifikt för att sitta på en sadel. De flesta cykelbyxor du hittar är vadderade för att skona baken och motverka skavsår när du sitter många långa mil på cykeln. För dig som cyklar ofta och mycket är ett par cykelbyxor ett måste. Risken med ett par vanliga träningsbyxor när du cyklar är nämligen att du får skavsår eller blåsor eftersom din bak gnuggas kontinuerlig mot sadeln. Har du någon gång varit med om detta besvär vet du att det kan ta några dagar innan du blir helt återställd och att man allra helst inte vill sitta ner överhuvudtaget. Och varför ta några risker? Tycker du om att cykla så behöver du helt enkelt åtminstone ett par cykelbyxor i din garderob som du kan ta fram när det är dags för en härlig cykelrunda.

Vilken cykelbyxa ska jag välja?

Att välja rätt cykelbyxa är enkelt på cykelkraft.se - vi erbjuder nämligen hundratals cykelbyxmodeller. För att hitta en cykelbyxa som passar dig kan du använda dig av våra smarta filter och helt enkelt filtrera fram en cykelbyxa som stämmer överens med dina behov. Du kan till exempel filtrera fram en cykelbyxa baserat på användningsområde så du lättare hittar en byxa som passar för mtb, racercykling eller pendling. Vill du ha cykelbyxor med långa ben, korta ben, utan hängslen, med hänglsen (så kallade bibs), med vaddering eller utan vaddering så går även det att filtrera fram. Du kan dessutom med hjälp av filtren välja om du vill ha vattentäta och vindtäta cykelbyxor. Tillhör du en av dem som vill cykla med stil och matcha din cykeloutfit med din cykel så kan du såklart även filtrera fram vilken färg du vill ha på dina cykelbyxor. Sen har vi det här med dam- och herrcykelbyxor. I många fall inom cykling är de såkallade dam- och herrmodellerna överflödiga, men när det gäller cykelbyxor är det inte så - damer och herrar är i byxområdet helt enkelt för olika. Därför erbjuder vi givetvis både damcykelbyxor och herrcykelbyxor i alla storlekar.

Som du säkert förstår är valmöjligheterna många men det är enkelt att sortera fram de cykelbyxorna just du vill ha och behöver. Om du ändå känner att du skulle vilja ha lite mer kött på benen innan du bestämmer dig för vilka cykelbyxor du ska välja kan du alltid kontakta våra cykelexperter i kundtjänst på 010 - 101 40 00 så hjälper de dig att välja rätt.

Cykelbyxor för olika cykelstilar

Beroende på om du cyklar racer eller mtb så finns det olika saker att tänka på när du köper cykelbyxor. Cyklar du på en racercykel och du strävar efter att cykla snabbt så är ledordet tight. Ett par tighta cykelbyxor minimerar nämligen luftmotståndet och på så sätt kan du cykla snabbare. Därefter är det upp till var och en att välja om man föredrar ett par racer-cykelbyxor med eller utan hängslen. Generellt för alla cykelbyxor så har den bakre sidan en högre skärning för att det ska sitta uppe bekvämt, men vill man slippa tänka på hur det sitter överhuvudtaget så är ett par bibs det bästa, de sitter där de sitter helt enkelt. När det kommer till mtb så är tighta cykelbyxor inte nödvändigt på samma sätt. Där är det mer en fråga om bekvämlighet och vad man trivs bäst i. Men många som cyklar mtb väljer ofta en cykelbyxa i så kallad baggy modell.

Cykelbyxor

Cykelbyxor från välkända varumärken

När det gäller cykelbyxor samarbetar vi på Cykelkraft.se med ett stort antal välkända varumärken. Vad sägs om varumärkena Endura, Bontrager, Assos, Mavic, Pearl Izumi, BBB, Scott, Fox, Kross och många fler? Dessa varumärken har många års erfarenhet och forskning i ryggen när de bygger cykelbyxor som inte bara ska vara bekväma, utan även hållbara och snygga! Många av dem tillverkar vintercykelbyxor vilket ställer särskilda krav på val av material och tillverkningsmetod, vilket kräver just erfarenhet och forskning.