Filter
Sortera
Visar 95 produkter

En cykelsits är ett enkelt och smidigt sätt att transportera barn på. Det går faktiskt att få med två barn med hjälp av en frammonterad och en bakmonterad cykelsits men vi tycker att du då i stället skall satsa på en cykelvagn, ett både enklare och säkrare sätt att transportera två barn på. Behöver du snabbt och enkelt flytta cykelsitsen mellan olika cyklar finns det till de flesta cykelsitsar extra fästen att köpa.

Cykelbarnstolar och cykelsitsar

Barn tycker det är roligt att få följa med på dina cykelturer och därför är en cykelbarnstol bra att inskaffa både för barnets nöje och för att ni tillsammans lättare ska kunna ta er runt. Cykelbarnstolen ger dig mycket frihet eftersom ni kan göra spontana roliga utflykter utan onödigt krångel. Vi har cykelbarnstolar du kan montera på pakethållaren och om du saknar pakethållare så har vi även cykelbarnstolar som kan monteras på ramen. Samtliga av våra cykelbarnstolar uppfyller självklart de europeiska kvalitets- och säkerhetskraven och är märkta med EN14344.

Vi säljer cykelbarnstolar från välkända varumärken som Hamax, OKbaby, Thule, Polisport med flera.

Vad gäller när man cyklar med cykelbarnstol?

Först och främst finns de restriktioner för när man får börja skjutsa barn i cykelsits, både vad gäller barnet och föraren. Den som cyklar måste ha fyllt 15 år för att få skjutsa och barnet bör vara minst 9 månader innan ni beger er ut på cykeln tillsammans. Men vad gäller barnets ålder så är det inte skrivet i sten utan de handlar först och främst om barnet ska kunna sitta stadigt på egen hand. Därför är det upp till dig som skjutsar att göra en egen bedömning om barnet är redo för att följa med i cykelsitsen eller ej.

Alla cykelbarnstolar en gräns på hur mycket barnet får väga för att få skjutsas i cykelbarnstolen, den brukar vanligtvis ligga på 22 kg. Oftast brukar barnet redan lärt sig cykla innan den kommer upp i cykelsitsens maxvikt, men ibland kan det vara så att man hellre skjutsar än låter barnet cykla själv. Särskilt om de rör sig om trafikerade väger eller om ni behöver ta er någonstans snabbt.

Se till att montera din cykelbarnstol korrekt!

cykelsits

När du monterar cykelbarnstolen se till att den sitter ordentligt och att inga skruvar och muttrar sitter löst. Se till så att cykelbarnstolen är förankrad i ramen, detta gäller även om du har en pakethållarmotnerad barnstol. Det kan även vara en bra idé att införskaffa ekerskydd för att minska risken att skosnören eller klädesplagg fastnar i hjulet. Se också över din egen cykel innan ni ger er ut på vägarna. Du bör kolla så att bromsarna, ringklockan och belysning fungerar som det ska. Slutligen, glöm inte hjälm till både barnet och dig!

När du inte använder cykelsitsen så är det en bra idé att ta in den. Detta bör du göra för att minska slitaget på cykelbarnstolen eftersom plasten som barnstolen består av kan påverkas av olika väderlägen och därmed även minska cykelbarnstolens livslängd.

Cykelsits – ett billigare sätt att skjutsa

Vi vet att bilen kan vara ett bekvämt sätt att ta sig till förskolan, lekparken, också vidare. Men bilen är varken synonymt med snabbare eller smidigare. Vi gissar att du vid ett flertal blivit fast i trafiken på grund av köer och liknande. Med en cykel är det desto smidigare, du kan både cykla på trafikerade vägar men även enkelt ta dig fram på cykelvägar där motorfordon inte får köra. Into nog med att de både är roligare, miljövänligare och i många fall även tidsbesparande så är det även snällt mot plånboken. En cykelsits är en engång investering som du kan utnyttja i upp till 5 år. Att köra bilen kortare sträckor under 5 års tid kostar betydligt mer om man tänker på bensinpengar och förslitningskostnader.

Här på Cykelkraft.se finns de en hel del cykelbarnstolar att välja emellan och vi förstår att de kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska välja. Men oroa dig inte, våra cykelexperter finns till för att hjälpa dig att hitta rätt cykelbarnstol för dig och ditt barns behov. Du når våra cykelexperter på telefonnumret: 010 - 101 40 00