Filter
Sortera
Visar 98 produkter

Hos cykelkraft kan du hitta flera typer av cykelhållare, oavsett vilken typ av bil du har så kan vi erbjuda något som passar just dina behov.

Dragkroksmonterad cykelhållare

En dragkrogsmonterad cykelhållare är en av de absolut vanligaste cykelhållarna som enkelt fästs på bilens dragkrok för att sedan fällas ut. Med en dragkroksmonterad cykelhållare kan man lasta mellan två till fyra cyklar. Nu finns även modeller som gör att du slipper ta bort cyklarna om du skall öppna bakluckan.

Takmonterade cykelhållare

En takmonterad cykelhållare är perfekt för dig som ofta reser långa sträckor med din cykel och behöver komma in i bakluckan ofta på grund av packning. Vi har flera modeller cykelhållare för takmontering i olika prisklasser.

Bakluckemonterade cykelhållare

En bakluckemonterad cykelhållare är den ultimata lösningen för dig som har bakluckan full i packning och takbok på taket. Med denna hållare så bygger du på extra utrymme på bilen som inte fanns sedan innan. En bakluckemonterad cykelhållare fungerar även utmärkt även om din bil saknar en dragkrok. Vanligtvis rymmer dessa mellan två och fyra cyklar och kan enkelt monteras både av och på.

Se hela vårt utbud med Thule cykelhållare, XLC cykelhållare och våra egna produkter.

Cykelhållare till bil

Letar du efter en cykelhållare till din bil så har du kommit till rätt ställe. Vi har nämligen ett stort utbud av cykelhållare från ledande tillverkare som Thule och Elite. Att ha en cykelhållare hemma är perfekt för dig som tycker om att cykelsemestra och ställa upp i cykeltävlingar. Men cykelhållare är inte något enbart den inbitna cyklisten behöver ha i förrådet. För dig som uppskattar att prova nya cykelrundor och inte alltid vill cykla på vardagsslingan hemma eller som emellanåt behöver hämta barnen som cyklat till skolan eller träningen så är också en cykelhållare toppen.

I vissa bilar går det att få plats med en cykel i bagageutrymmet men en cykelhållare är både skonsammare för bilen och för cykeln om man inte monterar ner den så att den ryms. Fördelen med att istället välja en cykelhållare är att det blir en smidigare transport av cykeln eftersom du slipper montera ner den varje gång. Inte heller riskerar du att smutsa ner insidan av din bil med en cykelhållare.

Olika typer av cykelhållare

När man hör ordet cykelhållare är det första man tänker på dragkroksmonterade cykelhållare men det finns hela 3 olika typer av cykelhållare:

  • Cykelhållare för dragkrok
  • Cykelhållare för baklucka
  • Cykelhållare för tak

Den dragkroksmonterade cykelhållaren är såklart den absolut vanligaste som man enkelt fäster på bilens dragkrok. Med en dragkroksmonterad cykelhållare kan man lasta mellan en till fyra cyklar beroende på vilken modell du väljer. Nu finns det dessutom modeller som gör att du slipper ta bort cyklarna om du skall öppna bakluckan, vilket är smidigt om du behöver komma åt saker i bagageutrymmet men inte tänkt använda cyklarna direkt.

Cykelhållare

Cykelhållare utan dragkrok

För dig som saknar dragkrok finns det två alternativ att välja mellan, de takmonterade- och bakluckemonterade cykelhållarna. När det kommer till takmonterade cykelhållare så finns det olika modeller att välja emellan. Antingen kan du välja en modell där du plockar av framhjulet eller en modell där du monterar fast cykeln som den är. Fördelen med den första varianten är att det blir något tystare och något mindre bränsleförbrukning medan den andra modellen är smidigare i och med att du inte måste montera bort framhjulet.

De bakluckemonterade cykelställen som du fäster i bakluckans över- och underkant med krokar. Den här typen av cykelhållare är bilanpassade vilket innebär att inte alla cykelhållare passar till alla bilar. Om du behöver hjälp med att veta vilken bakluckemonterad cykelhållare som passar din bil kan du alltid ta hjälp av vår kundtjänst.

Köp cykelhållare online

På Cykelkraft är det enkelt att hitta en prisvärd cykelhållare som rymmer de cyklar ni behöver till utflykten i skogen eller sommarens cykelsemester. Ifall cykelhållaren inte riktigt blev så bra som du tänkt dig erbjuder vi dessutom 60 dagars öppet köp och fria returer. Om du vill ha hjälp med att hitta rätt cykelhållare för dig, din bil och din familj så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De hjälper dig mer än gärna att välja rätt.