Filter
Sortera
Visar 133 produkter

Skivbromsar till cykel

Här hittar du skivbromsar till din cykel, både hydrauliska och mekaniska. Vi erbjuder skivbromsar ifrån välkända märken såsom Shimano, Sram, Hope, Avid, TRP och Tektro. Skivbromsar idag är otroligt populärt och det sitter i väldigt många fall som originalutrustning på nya cyklar.

Det finns flera goda anledningar till att skivbromsarna är så pass populära, nästan för många för att kunna rada upp, men de viktigaste är att dem är väldigt vädertåliga, har lång livslängd och ger god säkerhet. Skivbromsar skulle vi vilja påstå är ett självklart val att ha på sin cykel.

Inom skivbromsar finns två olika typer, antingen är dem hydrauliska eller mekaniska.

Hydrauliska skivbromsar

Hydrauliska skivbromsar kräver väldigt lite underhåll och är väldigt vädertåliga. Dem fungerar med hjälp utav ett oljetryck inom bromsens slutna system. De hydrauliska skivbromsarna ger en väldigt direkt och exakt känsla i inbromsningarna, detta medför god säkerhet och snabbare inbromsning. Då man får hjälp utav oljetryck kommer man heller inte att behöva ta i lika mycket för att göra en hård inbromsning som med en mekanisk broms. Eftersom att det är olja i den hydrauliska skivbromsens slutna system finns det inte heller några vajrar som kan frysa fast, detta blir särskilt positivt under svåra vinterförhållanden. Kolvarna i bromsoken på en hydraulisk skivbroms justerar även sig självt, det innebär att ju mer bromsbeläggen och bromsskivan slits så justeras beläggen inåt för att fortfarande ge en bra och exakt bromsverkan.

Vi har olika typer utav hydrauliska skivbromsar, både 2-kolvs och 4-kolvs bromsar för olika typer utav cykeldiscipliner.

Skivbroms

Mekaniska skivbromsar

En mekanisk skivbroms är uppbyggda så att en vajer drar ihop bromsbeläggen mot bromsskivan. Även mekaniska skivbromsar ger en väldigt direkt och effektiv bromsverkan precis som hydrauliska skivbromsar. En stor fördel med mekaniska skivbromsar gentemot fälgbromsen är att du inte bara får en bättre bromsverkan, det sliter inte heller på cykelns fälgar. Eftersom grus och smuts gör att fälgen slits mycket vid användning utav fälgbroms så är skivbroms det självklara valet då det är betydligt mer ekonomiskt att byta bromsskivor gentemot nya fälgar.

Köp skivbromsar online

Ifall du känner dig osäker på vilka skivbromsar du ska välja till din cykel så är du alltid välkommen att höra av dig till våra produktexperter. De besitter relevant kunskap för att hjälpa dig att välja rätt samt ge tips kring cykelbromsar och mycket annat inom cykelvärlden. Du når dem enkelt via meddelandefunktionen nere till höger eller genom att ringa på 010 - 101 40 00.