Filter
Sortera
Visar 243 produkter

Här hittar du cykelskor för damer. Vad som skiljer en cykelsko för damer mot en cykelsko för herrar är att damskon generellt är något smalare, fram för allt i hälen. Dock vet vi av erfarenhet att en del tjejer ändå väljer en herrsko då sortimentet är större där.

Vi arbetar bara med kända kvalitetsvarumärken som Shimano, Scott, Bontrager, Mavic, Pearl Izumi och Diadora. Söker du sulor eller reservdelar till dina befintliga skor hittar du även detta här.

Ett par cykelskor kombinerat med clipless-pedaler tar din cykling till en ny nivå. Att ”sitta fast” i pedalerna gör att du bättre kan använda din kraft och du blir ett med cykeln. På mountainbikes kan det även förbättra din teknik och göra dig säkrare då du i stökigare terräng slipper oroa dig för att åka av pedalerna och riskera att vurpa.

Förutom att du blir ett med din cykel ger cykelskons styva sula att din kraft går direkt ner i pedalerna i stället för att försvinna in i en mjuk gympasko. Förenklat kan man säga att ju dyrare sko ju styvare sula. Detta kommer av att man på de billigare skorna använder nylon i sulorna och på de dyraste har man specialkonstruerade kolfibersulor som både ger maximal styvhet och låg vikt. Tar du din cykling på allvar och cyklar mycket skall du satsa på en sko med styv sula då det sparar dina fötter och som sagt skickar din kraft oavkortat ner i pedalerna.

Cykelskor dam - Skor för cykling

Letar du efter cykelskor till dam har du kommit rätt. Vi har damcykelskor i alla prisklasser och i en mängd olika utföranden. Generellt kan man säga att ju mer pengar du lägger på dina cykelskor desto bättre kraftöverföring, komfort och minskad energi krävs för att bibehålla farten. Detta beror på att sulan är styvare och skon lättare. Här hittar du cykelskor till damer för alla säsonger och i alla storlekar.

Vilka cykelskor till dam ska jag välja?

När det kommer till valet av cykelsko är det cykelstil som avgör vilka damcykelskor du bör välja. Förslagsvis så passar inte ett par racercykelskor till mountainbikecykling eftersom racerskor saknar gummisula och lämpar sig därför inte att gå eller springa i som du ibland kan behöva när du cyklar MTB. Men oavsett vilken typ av cykling du utövar så hittar du dina damcykelskor här. Vi har cykelskor till dam för Racer, Spinning, MTB, Hybrid, Trekking och Triathlon. Sen bör du också fundera över vilken säsong du kommer att vilja använda dina damcykelskor. Det finns alltid en möjlighet att köpa ett par skoöverdrag om du vill använda dina sommarcykelskor vintertid, men har du väl testat ett par vintercykelskor kommer du aldrig vilja använda något annat under vintertid. En annan viktig faktor att ta hänsyn till innan du införskaffar nya damcykelskor är att de passar dina pedaler.

Vi har damcykelskor från välkända varumärken som Pearl Izumi, Shimano, Bontrager, Mavic, Scott, Northwave och Diadora.