Filter
Sortera
Visar 43 produkter

Här hittar du cykelskor för alla typer av cykling, racer, mountainbike, trekking, triathlon, spinning och BMX. Vi arbetar med kända kvalitetsvarumärken som Shimano, Scott, Bontrager, Mavic, Pearl Izumi och Diadora.

Ett par cykelskor kombinerat med clipless-pedaler tar din cykling till en ny nivå. Att ”sitta fast” i pedalerna gör att du bättre kan använda din kraft och du blir ett med cykeln. På mountainbikes kan det även förbättra din teknik och göra dig säkrare då du i stökigare terräng slipper oroa dig för att åka av pedalerna och riskera att vurpa.

Förutom att du blir ett med din cykel ger cykelskons styva sula att din kraft går direkt ner i pedalerna i stället för att försvinna in i en mjuk gympasko. Förenklat kan man säga att ju dyrare sko ju styvare sula. Detta kommer av att man på de billigare skorna använder nylon i sulorna och på de dyraste har man specialkonstruerade kolfibersulor som både ger maximal styvhet och låg vikt. Tar du din cykling på allvar och cyklar mycket skall du satsa på en sko med styv sula då det sparar dina fötter och som sagt skickar din kraft oavkortat ner i pedalerna.

Cykelskor för alla cykelstilar

Är du på jakt efter cykelskor? Då har du kommit rätt. Vi har nämligen en mängd olika cykelskor för följande cykelstilar; hybrid, trekking, mtb, racer, spinning, triathlon, tempo och bmx. Har du någon gång tidigare testat cykla med cykelskor istället för vanliga gympaskor så vet du vilken otrolig skillnad det blir och du kommer aldrig vilja cykla utan cykelskor igen. Cykelskor har till skillnad från vanliga gympaskor en betydligt styvare sula som bidrar till att du får mer kraft när du trampar på pedalerna och du får ett jämnare tryck över hela foten.

Vill du få ut maximal kraft av dina cykelskor bör du använda så kallade clipless-pedaler. Clipless-pedaler är tvådelade pedaler varav den ena delen (pedalklossen) skruvas fast under cykelskon och den andra delen (själva pedalen) monteras på cykeln. Genom detta kan du klicka fast cykelskorna i pedalerna och du kan använda dina benmuskler mer effektivt och få ut ännu mer av tramptagen. Du slipper halka av pedalerna och du kan dessutom trampa på pedalen på uppvägen och på så sätt få ut mer effekt av dina tramptag.

Vi har cykelskor från flera välkända varumärken som Mavic, Shimano, Bontrager, Pearl Izumi, Scott, Diadora och Nortwave.

Vilka cykelskor ska jag välja?

Beroende på vilken cykelstil du har så finns det cykelskor som lämpar sig bättre för respektive disciplin. Oavsett om du behöver mtb-skor, landsvägsskor/racerskor eller spinningskor så kommer du hitta något för dig hos oss. MTB-skor och Spinningskor använder oftast SPD-systemet, medan landsvägsskor i regel använder SPD SL-systemet. För att du lättare ska veta vilka cykelskor som passar för just din cykelstil har vi skapat ett filter som heter cykeltyp, där visas vilka skor som passar respektive cykelstil. Du har även möjlighet att filtrera fram cykelskor som är specifikt för vinterväder. Såklart går det även att filtrera fram skor baserat på vilken storlek du har och antalet klossinfästningar så du enklare hittar skor som passar dina cykelpedaler. Har du en tight budget eller vill du unna dig ett par riktiga värstingcykelskor så kan du också filtrera fram prisintervall bland våra filter. Där hittar du allt från billiga cykelskor (eller snarare prisvärda cykelskor) till mer exklusiva cykelskor. En generell regel är däremot att lägger du lite mer pengar på dina cykelskor så får du bättre kraftöverföring och komfort eftersom att sulan är styvare och skon lättare.

Bland våra cykelskor finner du även cykelskor till damer respektive herrar. Stirra dig inte blind på detta. Herrcykelskor funkar lika bra till damer och vice versa. De som är den stora skillnaden mellan damcykelskor och herrcykelskor är att damcykelskor är aningen smalare och då framförallt i hälen.

Självklart kan du alltid kontakta våra cykelexperter i kundtjänst om du ändå känner dig osäker på vilka cykelskor du ska välja, de hjälper dig mer än gärna att hitta rätt cykelskor till dig.

MTB-skor

Hos oss hittar du närmare 100 olika typer av MTB-skor för allt från Downhill till trail. Majoriteten av våra mountainbikeskor är utrustade med 2-håls klossinfästning och några enstaka saknar klossinfästning helt. Fördelen med ett par skor med klossinfästning är att det blir mer kraft i tramptagen och att du får bättre kontroll i tekniska terränger. Med MTB-skor med clipps så slipper du oroa dig för att fötterna ska glida av när du cyklar och du kan fokusera på att manövrera tuffa stigar och snåriga spår. Det som kan skrämma många innan de testat mountainbikeskor med clipps är att man inte ska lyckas med att koppla loss skorna från pedalerna ifall man håller på att ramla, men detta kräver precis som mycket annat lite övning. Så småningom kommer du att inse att det är ganska lätt och går relativt snabbt att lossa skorna från pedalerna och du kommer känna dig tryggare. Klossarna på MTB-skor brukar vanligtvis vara försänkta i sulorna för att det ska bli lättare för dig att gå med skorna. MTB-skorna som saknar klipps brukar istället vara utrustade med en rejäl gummisula och funkar bäst till plattformspedaler.

cykelskor

Köp cykelskor online

Att köpa cykelskor online ska vara enkelt. På Cykelkraft.se hittar du alltid cykelskor till riktigt bra priser och vi erbjuder alltid snabba leveranser. Vi har gjort det enklare för dig att handla genom att erbjuda flera olika betalsätt. Betalsätten du kan välja mellan är faktura, kortbetalning, direktbetalning via din internetbank och självklart kan du välja att delbetala dina cykelskor med avbetalning. Det kanske absolut bästa med att handla cykelskor på Cykelkraft.se är att du får poäng som du kan använda på din nästa order. (Såklart får du poäng på allt du handlar och inte enbart cykelskor.)