Filter
Sortera
Visar 302 produkter

Här finner du alla våra cykelpumpar: fotpumpar, kolsyrepumpar, minipumpar och stötdämparpumpar. Oavsett om du skall pumpa däck med racerventil, bilventil eller kanske t.om. pumpa din framgaffel har vi en cykelpump som hjälper dig!

Cykelpumpar

Om växlarna hackar lite går det ändå att cykla - men utan luft i däcken är det verkligen omöjligt att cykla (åtminstone om man inte har tubeless-däck). Med en bra cykelpump är det enkelt att alltid hålla rätt lufttryck i dina däck. Oavsett vilken typ av cykelpump du letar efter, och oavsett vilken prisklass du känner dig bekväm med vågar vi påstå att det finns en cykelpump för dig här på Cykelkraft.se.

Cykelpumpar finns i många olika former!

Cykelpumpar finns i en mängd olika former, storlekar och utföranden. De man oftast tänker på när man hör ordet cykelpump är en pump som pumpar slangen i däcken och fyller dem med luft. Men för de som är renodlade MTB-cyklister behövs det även en annan typ av cykelpump som kallas stötdämparpump. Vad gäller storlek så finns de pumpar som är så pass små att det nästintill ryms i jackfickan medans andra behöver något större förvarringutrymme. De som är fördelen med att välja en större pump är att de vanligtvis finns en tryckmätare på så att du kan se hur mycket luft du har i däcken. De finns även cykelpumpar som fyller däcken på nolltid men för att använda dessa behövs det så kallade kolsyrepatroner. Dessa pumpar finner du hos oss:

Cykelpump
  • Fotpump
  • Kolsyrepump / CO2-Pump
  • Minipump
  • Stötdämparpump

Vilken cykelpump ska jag välja?

Vi har cykelpumpar med olika ventiler som lämpar sig för olika däck och cyklar. Så innan du köper en pump bör du se över vilken ventil som din cykel behöver för att försäkra dig om att cykelpumpen passar. Hos oss hittar du tre olika ventiltyper:

  • Bilventil
  • Racerventil
  • Standardventil

Racerventil brukar även kallas för presta-ventil och det är en smalare ventil som främst används på racercyklar. Standardventilen är den vanligaste ventiltypen, den finns framförallt på äldre cyklar men de passar även de flesta av dagens cyklar. Den brukar även kallas för Dunlop-ventil eller Woods-ventil. Den sista ventiltypen är Bilventil som även brukar kallas för Schrader-ventil. Bilventilen används framförallt till MTB’s med bredare däck och som du hör på namnet även till bilar. Schrader-ventilen används i princip på alla bildäck. Om du har flera olika cyklar hemma som kräver olika ventiltyper så rekommenderar vi dig att köpa en cykelpump med ett pumphuvud som passar alla typer av ventiler. Om du kör slanglöst så har vi såklart även pumpar som passar utmärkt för detta.

Hjälp att hitta rätt cykelpump?

Golvpump, CO2-pump, racerventil? Begreppen är många och vi förstår att det kan vara svårt att veta vilken cykelpump man egentligen ska välja. Du kan alltid ta hjälp av våra filter för att hitta en pump som passar din cykel, men skulle du vilja ha lite personlig rådgivning kan du alltid vända dig till våra cykelexperter i kundservice på telefonnumret: 010 - 101 40 00. De kan allt om cykelpumpar och hjälper dig gärna att hitta rätt cykelpump för dig och din cykel/cyklar.

Vi säljer cykelpumpar från välkända varumärken som Topeak, Bontrager, Crankbrothers, BBB, SKS, Pro och många, många fler.