Filter
Sortera
Visar 301 produkter

Här hittar du cykelstyren till alla typer av cyklar - från superlätta kolfiberstyren till mountainbikes och racers till hederliga stålstyren som passar på klassiska dam och herrcyklar. 

Cykelstyren

Cykelstyret hjälper dig att manövrera vilket håll du ska cykla åt och ger dig kontroll över cykelns balans. Har du någon gång prövat cykla utan händer så vet du att det kan vara en utmaning och betydligt svårare att hålla balansen och styra cykeln i den riktning man vill. Ett cykelstyre ska vara bekvämt att cykla med eftersom att det påverkar din sittställning på cykeln och hur hög fart du kan komma upp i samt hur bra kontroll du har över cykeln.

Olika typer av cykelstyren

När det kommer till cykelstyren är det viktigt att välja ett styre efter sin cykelstil för att hitta rätt sittställning, komma upp i höga hastigheter och för att uppnå maximal cykelglädje. Vilket cykelstyre du ska välja beror på vilken cykel du cyklar på. Vi har cykelstyren för följande typer av cyklar:

  • Mountainbikes
  • Hybridcyklar
  • Standardcyklar
  • Racercyklar
  • Triathloncyklar
  • Trekkingcyklar
  • BMX

När det kommer till MTB styren så finns det olika alternativ, du kan välja ett helt platt styre eller ett så kallat rise and sweep styre. Rise handlar om själva upphöjningen, det vill säga hur mycket uppåtböjt det är från styrstammen upp till där handtagen sitter. Sweep handlar istället om hur mycket styret är böjt mot cyklisten. Ifall man vill få en mer varierad sittställning kan man som MTB-cyklist sätta fast så kallade barends på styret. Då kan du variera ditt grepp för att avlasta kropp och leder. Hybridcyklister använder samma typ av styren som MTB-cyklister men ytterst få hybridstyren har någon form av höjning eller böjning utan är istället helt raka. Cyklar du i stadsmiljö med din hybrid kan du med fördel investera i ett mindre styre. Du kommer enklare kunna ta dig fram mellan bilar eller cyklister.

Cyklar du på en trekkingcykel kan det variera mellan rakt och "rise and sweep styre". Helst vill man cykla med en sittande ställning, då är det bra att ha ett cykelstyre med både hög rise och mycket sweep. För att få en välbehaglig upplevelse och slippa böja sig fram för att greppa handtagen.

Cyklar du däremot på en landsvägscykel är det bockstyre som gäller. Bockstyret hjälper dig att variera din position mer, vilket är fördelaktigt under längre turer. Under den längre sträckan av din cykeltur kommer du ha händerna på styret för en bekväm position. När du väl ska börja ta fart med cykeln bör du använda dig av den nedre delen av styret, det kommer ge dig mer kraft i benet till att cykla och även förhindra att fartvinden sinkar ner dig.

Cykelstyren

Köp cykelstyre online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av cykelstyren till riktigt bra priser från välkända varumärken som Zipp, Bontrager, Deda, Pro, Truvativ och många fler. Vilket styre du ska välja beror främst på vilken cykel du cyklar på men även om du är ute efter mer bekvämlighet eller mer fart. När det kommer till längden på styret pratas det om att en viss längd är bättre än en annan. Men det är helt upp till dig vad du föredrar. Något som däremot är värt att tänka på är att ett längre styre gör att du har mer kontroll över cykeln.

Ifall du skulle vara osäker på vilket styre du ska välja till din cykel så kan du alltid vända dig till våra cykelexperter. De kan allt om cykelstyren till såväl MTB som racercyklar och hjälper dig mer än gärna att hitta det optimala styret för din cykelstil.