Filter
Sortera
Visar 27 produkter

Ett kedjeskydd skyddar kedjan, men framförallt skyddar det dina byxor och strumpor från att åka in i kedjan och bli oljiga och smutsiga!

Kedjeskydd till cykel

I denna kategori hittar du alla våra kedjeskydd till cyklar. Kedjeskyddet är en bra att ha på sin cykel och sitter ofta redan monterat på många utav dagens cyklar. Kedjeskyddets främsta uppgift är att skydda din kedja, då kedjan är en slitagevara som regelbundet behöver underhållas och emellanåt bytas ut. Kedjeskyddet används också för att förhindra att skosnören och byxben trasslar in sig i kedjan. Ytterligare så hjälper kedjeskyddet till med att skydda ens kläder från olja och smuts som kan stänka upp på ens kläder när man cyklar.

Olika typer av kedjeskydd

Det finns olika typer utav kedjeskydd, exempel på dessa är:

  • Roterande kedjeskydd
  • Heltäckande kedjeskydd
  • Halvtäckande kedjeskydd
Kedjeskydd

Det roterande kedjeskyddet sitter monterad på cykelns vevparti. Dessa sitter ofta på cyklar med fler växlar och roterar tillsammans med vevpartiet. Det heltäckande kedjeskyddet är precis som du hör på namnet heltäckande och sitter ofta på standardcyklar. Det täcker hela kedjan och fungerar utmärkt för dig som har en standardcykel och som vill skydda kedjan, inte smutsa ner kläderna och se till att inga byxben eller skosnören trasslar in sig.

Det halvtäckande kedjeskyddet är precis som det heltäckande kedjeskyddet exakt vad det låter som. Skillnaden mellan dessa är att det halvtäckande skyddet inte har samma inkapsling som det heltäckande skyddet. Halvtäckande skydd är också vanligt förekommande på flertalet cyklar och då inte enbart standardcyklar utan även en del hybrider.

Köp kedjeskydd online

Hos oss hittar du ett stort utbud av kedjeskydd till en mängd olika cyklar. Vi erbjuder kedjeskydd från välkända märken som Shimano, Spectra, Crescent, Cavo, XLC och Scott. Skruvar och fästesanordningar ingår ofta när man köper kedjeskydd, men du kan även hitta skruvar för kedjeskydd och fästen separat. Vi erbjuder 60 dagars öppet köp på ditt kedjeskydd och om du skulle ha några funderingar s är du varmt välkommen att kontakta oss