Filter
Sortera
Visar 40 produkter

Här hittar du pedalklossar till de flesta pedalmärken på marknaden. Klossar till racerpedaler går att få med olika mycket rörlighet mellan kloss och pedal, alltså hur långt du kan vrida skon innan den släpper pedalen. Det finns inga regler för vem som väljer vad, utan detta är något man får prova sig fram till.

Pedalklossar till clipless-pedaler

Pedalklossar används tillsammans med clipless-pedaler, alltså pedaler där du sitter fast med skon i pedalen. Själva pedalklossen är delen du skruvar fast i undersidan av din sko för att matcha just den pedal du använder.

Det finns flertalet olika pedalklossar till de flesta pedaler, här väljer du ofta på rörlighetsgrad, det vill säga hur många grader i sidled du kan röra foten utan att lösa ut. Vilken pedalkloss du ska välja beror mycket på hur erfaren du är som cyklist, och hur insatt du är i sittställning, optimering av rundtramp och även skicket på din kropp. Du hittar även pedalklossar med så kallad ”multi release” som låter dig klicka ur åt valfritt håll i pedalen. Denna typ av pedalkloss lämpar sig väl för oerfarna cyklister, samtidigt som den mer erfarne förmodligen föredrar en ”single release” för att få en lite mer gedigen känsla.

Olika infästningar på pedalklossar

Pedalklossar

Vi har pedalklossar från flera olika märken med antingen 2-håls, 3-håls eller 4-hålsinfästningar. Det gäller att matcha ihop rätt pedalkloss med rätt pedal, då olika pedaler är specifikt designade för en typ av pedalkloss. Det fungerar till exempel inte att använda en racer-pedalkloss till en mountainbikepedal, och vice versa. Om du är tveksam på vilken pedalkloss du ska ha till just din pedal, kontakta kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt!

Vi har pedalklossar från flertalet välkända varumärken som Shimano, Look, BBB, Mavic, Campagnolo, Crank Brothers, Speedplay, Spectra, Issi, Xpedo, XLC, Time och Kross.