Filter
Sortera
Visar 83 produkter

Här hittar du alla våra styren för cyklar. Rätt styre gör stor skillnad för cyklingen, men dessa kan också givetvis gå sönder och då hittar du även utbytesstyren till din cykel här.

MTB-styre & hybridstyre

Här hittar du alla våra MTB-styren och hybridstyren. Nästintill alla hybridstyren är raka medan MTB-styren kan vara antingen raka eller ha en böjning eller höjning. Dessa styren brukar kallas för rise and sweep. Rise är i huvudsak höjdkillnanden mellan styrstammen och handtagen medan sweep är böjning mot cyklisten. MTB-styrens rise brukar som mest ligga på 40-50 mm och sweep på 45°.

Hur mycket rise & sweep man ska välja beror på vilken sittställning du har på cykeln. Om du är lång kan det vara fördelaktigt att välja ett styre med mycket rise för att det inte ska bli för långt avstånd till styret. Det ger dig ett bättre grepp och en bekvämare sittställning. Ett cykelstyre med rise har naturligtvis lite mer flex än ett rakt styre, förutsatt att det har samma mått och är tillverkade i samma material. Raka MTB-styren tenderar att hittas på bland annat XC-orienterade cyklar medan rise-styren är vanligare på Gravity-cyklar. Sweep är istället i allra högsta grad en fråga om komfort.

Vilken bredd ska jag ha på mitt MTB-styre?

Bredden på styret är en het diskussionsfråga när det kommer till mountainbikes. Överlag kan man säga att bredare styren är bättre. Bredare styren ger nämligen bättre kontroll eftersom de sänker farten på styrning, särskilt när styret är parat med en kort styrstam. Däremot kan ett längre styre vara en nackdel om du ska navigera i täta och snåriga stigspår eller om du har korta armar. Idag kan man hitta MTB-styren från 580 mm upp till hela 800 mm eller mer.

Köp MTB-styre och hybridstyre online

MTB styre

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av hybridstyren och MTB-styren till riktigt bra priser från ledande tillverkare som Truvativ, Crankbrothers, Cavo, Pro och många fler. Samtliga av våra mountainbikestyren och hybridstyren är lätta och montera. När du ska köpa nytt styre se bara till så att infästningen på styrstammen överensstämmer med styret. Såklart hittar du många styren i den klassiska färgen svart men om du vill skapa en riktigt läcker och färgsprakande stighoj så har du även möjlighet att välja bland andra färger som vit, grå, blå och röd.

Vi vet att det kan vara svårt att veta vilket styre man ska välja och att det finns många frågor som – Hur brett ska styret va? Ska jag ha ett rakt eller böjt styre? Hur mycket sweep ska jag ha när jag cyklar utför? Alla dessa frågor kan våra cykelexperter i kundtjänst besvara och de hjälper dig mer än gärna att hitta rätt styre för din anatomi och din cykelstil.