Retur & reklamation

Hur du går tillväga vid retur

Fyll i returblanketten på baksidan av orderbekräftelsen och packa sedan ner pappret tillsammans med produkten i en skyddande kartong. Du klistrar sedan på returfraktsedeln på kartongen och lämnar in paketet på ett ombud (samma speditör som du valde vid leveransen).


Hur returnerar jag en cykel eller annan skrymmande produkt?

Fyll i returblanketten på baksidan av orderbekräftelsen och packa sedan ner pappret tillsammans med cykeln i en skyddad cykelkartong. Kontakta sedan vår kundservice för att få en returfraktsedel och bokning av leverans.


Retur-regler

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning om en sådan medföljer, samtliga etiketter ska sitta kvar på kläder och eventuella manualer ska skickas med.

Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Vid retur av cykel rekommenderar vi starkt att vårat originalemballage används, för att säkra en trygg transport. Om du inte är nöjd med ditt köp, vill byta till en annan produkt eller ångrat dig så kan du skicka tillbaka din produkt till oss helt utan extra kostnad.

Vi har en returhanteringstid på 30 dagar.

Vid köp av hygienartiklar eller underkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis montering av egenkomponerade cyklar. Returer kan INTE skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rek. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Cykelkraft tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto alternativt tillbaka på ditt kort om du gjort en kortbetalning, ej kontant.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Cykelkraft rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp. För information eller hjälp vid retur, kontakta Cykelkrafts kundtjänst.


Ångerrätt

Från det att du mottagit din order gäller din ångerrätt i 60 dagar. Du har rätt att returnera enstaka varor eller hela ordern om du inte skulle vara nöjd. Tänk på att varan eller ordern inklusive dess originalförpackning skall skickas tillbaka till oss i säljbart skick. Vi på Cykelkraft.se står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. Notera också att du som kund har det ekonomiska ansvaret för att returen kommer fram till oss. Vill du byta en vara, exempelvis till en annan färg gör du det enkelt genom att returnera varan till oss och beställa en ny på Cykelkraft.se.

Retur eller reklamation av kampanjvaror

Vid retur eller reklamation av en kampanjvara, rabatterad vara eller vid ett köp då du använt någon typ av rabattkod eller voucher så ersätts du med en ny vara likvärdig den du beställt till det slutbelopp du har betalt för din vara. Vid återbetalning av pengar så återbetalas den summa som är slutbeloppet på din orderbekräftelse/kvitto.


Undantag gällande ångerrätt

Vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du inte någon ångerrätt om du köper livsmedel som t ex kosttillskott och energibars och övriga artiklar som klassas som livsmedel.


Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Cykelkraft eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Cykelkraft har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Cykelkraft ska göras inom skälig tid, dock senast inom två månader. Vid reklamation, kontakta kundtjänst.


Garanti

Alla varor på Cykelkraft har 1 års garanti (fel vid tillverkning). Skador som orsakats av verktyg i samband med montering ersätts ej.