Det finns inga produkter som matchar urvalet

Dirt-MTB och Street-MTB

Här hittar du vårt fina och prisvärda sortiment av dirt- och street-MTB’s. Dessa mountainbikes är perfekt för dig som är ute efter en cykel att trixa och hoppa med men som inte är lika intresserad av långa turer i snåriga terränger. Med andra ord är dirt-MTB och street-MTB den perfekta cykeln för dig som är ute efter något riktigt kul att lattja med

Dirt- eller trialcyklar som de också kallas är en speciell form av MTB. Dirtcyklarna har mycket låga ramar, extra breda styren, lågt utväxlade och även i många fall single speed växlade (menas med att de endast har en växel, men ingen fotbroms). Sadeln är liten och sitter mycket lågt. Denna speciella konstruktion beror på att cyklarna används för körning på hinderbana där man måste ha maximal koll på cykeln och balansen. Cyklisten behöver det breda styret och de kraftiga bromsarna för att balansera cykeln medan man förbereder ett hopp eller vrider cykeln för att köra i en annan riktning, accelerera snabbt för att hoppa över ett hinder eller dylikt.

Vill du ha hjälp att välja ut rätt dirt/street-mtb är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. Antingen via mejl eller telefon. Med deras gedigna cykelintresse är ingen fråga för svår att besvara. Vi ser fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig hitta en schysst hoj som du kan briljera på.