Filter
Sortera
Visar 82 produkter

Här hittar du alla våra pannlampor. En schysst pannlampa är ett ovärderligt verktyg i mörkret - inte minst för dig som cyklar mountainbike. Vi säljer pannlampor från välkända varumärken och erbjuder snabb leverans från svenskt lager.

Pannlampor till cykling, löpning & träning

En pannlampa är utmärkt för dig som cyklar, springer eller åker skidor på icke upplysta vägar. Men den är även en bra ersättare till ficklampan hemma eftersom du då frigör dina händer och kan arbeta obehindrat. Pannlampan är ett ovärderligt verktyg inom flera olika aktiviteter efter mörkrets infall men även ett bra hjälpmedel för att faktiskt ta sig ut. För hur många gånger har man inte avstått från att ta sig ut på en löprunda eller promenad på kvällen för att det är för mörkt ute? Med en pannlampa har du ingen ursäkt att stanna inne på grund av mörkret.

Vilken pannlampa ska man välja?

När det kommer till val av pannlampa så är det framförallt ändamålet som avgör vilken lampa du bör välja. Om du t.ex. bara vill ha en pannlampa för att gå kortare promenader med hunden så klarar du dig på en lampa i den lägre prisklassen. Har du däremot tänkt att ge dig ut på en längre springtur eller på en lång orienteringsrunda på kvällen så bör du välja en pannlampa i den lite dyrare prisklassen eftersom de har både starkare ljusstyrka och batteritid. Men ifall din huvudsakliga anledning till att investera i en pannlampa är för att du ska ha den när du cyklar så bör du välja en pannlampa som går att montera på hjälmen. Såklart bör även du som tänkt använda din pannlampa som cykelbelysning välja en lampa med bra ljusstyrka men även med en bred spridning på ljuset så att du får en bättre uppsikt av det som du har framför dig.

För att lättare se vilken pannlampa som lämpar sig för din aktivitet så har vi tagit fram ett filter som heter användningsområde. Där kan du enkelt filtrera fram pannlampor som lämpar sig för träning och de som fungerar bra vid enklare aktiviteter som promenader. Du kan läsa mer om detta under ”vanliga frågor” högre upp på sidan.

Hur fungerar pannlampor?

Ljusstyrkan på pannlampor mäts i lumen och ju högre lumen desto starkare ljusstyrka och vice versa. På nästan alla pannlampor går det dessutom att variera ljusstyrka och ljuslägen på. Väljer man att köra på en lägre ljusstyrka så håller batteriet längre men man ser desto mindre. Detta kan du självklart själv reglera medan du är ute och anpassa efter rådande förhållanden. Hur ljuset lyser varierar också mellan olika pannlampor. Vissa har en bred spridning och andra ett mer centrerat ljus. Utöver ljusstyrka och spridning så laddas pannlampor på olika sätt som:

Pannlampa
  • USB
  • Vägguttag
  • Batterier

Köp pannlampa online

Här på Cykelkraft hittar du ett brett utbud av pannlampor till riktigt bra priser. Vi säljer pannlampor från ledande tillverkare som MTiger Sports, Cavo, Ledx och Cateye. Skulle du behöva hjälp med att hitta en pannlampa som passar dina behov och ändamål så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De kan allt om pannlampor och hjälper dig mer än gärna att hitta rätt pannlampa för dig.