Det finns inga produkter som matchar urvalet

Dags för en rundresa på cykelsadeln? Som ordet touring avslöjar i cykelmodellen touringcykel är dessa cyklar avsedda för långa resor och är därmed perfekt för dig som har planer på att bege dig ut på cykelsemester. Touringcyklarna är direkt utformade för detta ändamål tack vare deras goda packmöjligheter, komfort och sittställning.

Touringcyklarna kommer i en mängd olika utföranden. Du kan välja mellan fatbike-däck, bockstyre, rakt styre, med pakethållare, utan pakethållare - valmöjligheterna är många! Din resas destination avgör vilken touringcykel som passar bäst.

Touringcyklar - perfekta för cykelsemestern

Finns det något bättre sätt att upptäcka världen på än från en cykelsadel? Touringcykeln är det perfekta valet för dig som gillar att åka på långa turer, cykelsemestrar och andra äventyr! touringcyklarna är byggda med komfort och goda packmöjligheter i åtanke, och många modeller är tillverkade i stål för ökad komfort och hållbarhet. Den lite snällare geometrin jämfört med racercyklarna låter dig sitta flertalet mil i sadeln flera dagar i rad utan att känna dig trött eller sliten på grund av din sittställning. De flesta cyklar går att utrusta med pakethållare både fram och bak, flertalet flaskställ, sadelväskor och styrväskor, det mesta går alltså att välja till för att få cykeln precis som du vill ha den! Vi erbjuder touringcyklar från välkända märken av alla olika modeller. Tjocka däck, smala däck, rakt styre eller bockstyre, allt för att du ska få den upplevelse som just du är ute efter!

Fatbike, rakt styre eller bockstyre, vilken touringcykel ska man välja?

Som du säkert redan märkt finns det touringcyklar av alla de slag, det är ett ganska brett begrepp som främst karaktäriseras av det som sagt ovan, packmöjligheter och komfort. Utöver detta så blir det väldigt mycket smaksak, då du har allt från riktiga monstertruckar till cyklar i form av fatbikes, till lätta kolfibercyklar med vanliga skogsdäck som faller under denna kategori. Vad är då skillnaden, och vad ska man välja bland alla dessa toruingcyklar?

Generellt sett är det ju så att en cykel med smalare hjul/däck och lägre vikt rullar bättre, men ger lite sämre komfort. Om du vet med dig att du bara ska cykla på asfalt eller finare grusvägar kan det vara bra att välja en modell med lite smalare hjul och däck samt bockstyre, då det kommer låta dig cykla fortare och längre varje dag. Ska du däremot på fjällturer eller dylikt, ja, då är det kanske bättre att välja en cykel med rakt styre och riktigt feta däck för att få god kontroll och bra grepp. Inget lägger ju smolk i bägaren lika mycket som en rejäl vurpa.

Packtips till din touringcykel

När du ska packa din touringcykel för dina äventyr finns det flera olika rön och skolor kring hur man ska göra. Sanningen är den, att precis som i valet av cykel, så beror det lite på hur underlaget och miljön ser ut där du ska cykla. Om det är snällare terräng och finare vägar så kan det vara bra att sprida vikten på cykeln för att få lite bättre balans och minska risken för punkteringar. Om det däremot är mer skogsliknande terräng så kan det vara jobbigt att ha för mycket vikt framtill, då det blir mer att ”lyfta” upp när du ska upp över rötter och dylikt. Rent effektmässigt är det ingen större skillnad på att packa fram eller bak, det enda som kan ha en ordentlig påverkan på hur touringcykeln upplevs är om du kör runt med en stor styrväska, det blir lite som ett segel att trycka igenom luftmotståndet! Ibland kräver riktigt långa resor en sådan också givetvis, och då är det bara att köra, men se detta som den sista utvägen för större packningar.