Köpvillkor på Cykelkraft.se

Beställningsprocessen

Spobik AB, organisations nr. 559155-6633 (”Cykelkraft”) driver webbplatsen Cykelkraft.se. Dessa villkor gäller från 2023-01-23. 

Hur vi visar priser och vad som ingår
De priser som anges på cykelkraft.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar i vissa fall fri frakt inom Sverige som t ex vid en kampanj, i alla andra fall tillkommer frakt.

Beställningar
Dessa köpvillkor gäller när du som konsument gör en beställning på hemsidan. Alla beställningar görs via www.cykelkraft.se. Vid köp så bekräftas det att du godtagit detta avtal när du får en orderbekräftelse per mail till den mailadress du angivit vid beställningstillfället. Cykelkraft ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. I dagsläget kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige. Alla beställningar omhändertas inom 24 timmar (normal arbetsvecka, gäller endast vardagar). Via din inloggning kan du själv övervaka din beställning. Med produkterna följer en bruksanvisning i fysisk eller digital form om det behövs för användning av produkten, normalt ska bruksanvisningen vara på svenska eller engelska. 

Avbeställningar
Cykelkraft arbetar alltid på att minska leveranstiderna, oftast behandlas din order direkt efter genomfört köp. Har du beställt en vara måste du först hämta ut din order, för att sedan returnera den till oss. Läs mer om hur du gör en retur här

Cykelförsäkring
Vid köp av cykel hos oss ingår det tre månaders kostnadsfri försäkring från Solid Försäkring. För att utnyttja försäkringen behöver du själv aktivera den genom att meddela oss via mail. Skicka oss ett mail märkt “Cykelförsäkring” som innehåller ditt ordernummer samt 10-siffriga personnummer. Vi kommer sedan återkomma med ditt registreringsbevis när din order är färdigbehandlad, observera att det kan ta några dagar. Läs fullständiga villkor här, för övriga frågor kring försäkringen vänd er direkt till Solid Försäkring.

Montering av cyklar
Vi monterar (både cykel och eventuella tillbehör), justerar och testar alla cyklar innan leverans. För att få plats i kartongen måste vi dock vrida styret och skruva av pedalerna innan cykeln skickas till dig. Du behöver alltså vrida upp styret, och skruva på pedalerna när cykeln når dig. Cykelkorgar levereras vid sidan av då de inte får plats i kartongen. Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv. Läs monteringsguiden här.


Betalning 

Tillsammans med SVEA Bank AB (org-nr. 556158-7634) erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Svea

Svea Faktura
Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Spobik AB överlåtna till Svea Bank AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

Svea Delbetalning
Genom vårt samarbete med Svea Bank AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%. För mer information om delbetalning med Svea inklusive allmänna villkor finner du här. Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Svea Kortbetalning
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online- betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Bank AB hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sättvalidera konsumenten vid köp på nätet.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sättvalidera konsumenten vid köp på nätet.

Betalningsskyldighet
Vid köp av en eller flera produkter så är du skyldig att betala den totala summan som vi anger för valda produkter inom angiven tid. Om betalningen inte inkommit till oss inom angiven tid tillkommer en påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.

Säkerhet
Cykelkraft är en HTTPS säkrad hemsida. Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) är ett protokoll för krypterad transport av data för HTTP-protokollet. HTTPS krypterar trafiken mellan en dator och hemsidan för att kunna skydda användarens integritet vid känsliga överföringar (t.ex. inloggning, hantering av privat information, samt mera allmänt). Med HTTPS skall förbindelsen inte kunna avlyssnas av tredje part och användaren skall kunna lita på att webbservern är densamma som den utger sig för att vara.

3D–Secure

Cykelkraft.se webbplats använder sig av 3D-Secure.

3D Secure är namnet på en tjänst som skapats för att göra Internethandel säkrare, både för kunder och säljande företag. Den är skapad av MasterCard och VISA och är idag en global standard. Den heter MasterCard SecureCode för MasterCard-kort och Verified By Visa för Visa-kort. Tjänsten är kostnadsfri för kortinnehavare och bygger på att kunder ska identifiera sig varje gång ett köp görs på nätet. Det finns olika varianter av tjänsten ute på marknaden, men den vanligaste är att kunder får slå in ett lösenord vid varje köp för att godkänna köpet. Identifieringen tar bort risken att obehöriga personer, som eventuellt kommit över kortuppgifter, kan handla på andras kort.

Läs mer om 3D-Secure här.


Leverans

Leveranstid 
Leveranstiden och lagerstatus står på respektive produkt på hemsidan. Normal leveranstid (till ombud) är inom 1-3 arbetsdagar om varan finns på vårt centrallager i Jönköping. Vid val av hemleverans kan det tillkomma 1-2 dagar på grund av speditörens rutiner.

Vi reserverar oss för förseningar när leveransförseningen ligger utanför vår direkta eller indirekta kontroll.
Vid förseningar kontaktar vi dig utan dröjsmål för upplysning av förseningen. Du har då rätt att få en ny leveranstid alternativt häva köpet utan kostnad om leveranstiden varit av väsentlig betydelse.
Vid slutförsäljning kommer vi att kontakta dig och erbjuda en likvärdig produkt alternativt har du rätt att annullera din order.

Leveransalternativ & fraktkostnader
Vid beställning hos Cykelkraft levereras ditt paket med Postnord, DHL eller Bring. En fraktkostnad tillkommer baserat på paketets vikt, storlek och leveranssätt. Vi erbjuder följande leveranssätt:


Logistiktjänst 

Kostnad 

Förklaring 

Hämta i butik*

0 kr

Levereras till butik för upphämtning. Adress: Hästhovsvägen 2, 55454 Jönköping.

Hämta hos ombud*

59 kr

DHL

Hämta hos ombud*

59 kr

Bring

DHL Hempaket*

199 kr

DHL Vanliga paket med hemleverans.

Bring Hempaket*

199 kr

Bring Vanliga paket med hemleverans.

DHL Hemleverans*

299 kr

DHL Cyklar. Skrymmande paket med hemleverans.

Bring Hemleverans*

299 kr

Bring Cyklar Skrymmande paket med hemleverans.Hämta hos ombud*

DHL Service Point: Leveransen sker nästa helgfria dag och skickas till valt DHL-ombud. Du aviseras via sms när du kan hämta ut paketet. Läs avvikelser hos DHL här.
Bring: Paketen levereras till mottagarens närmsta utlämningsställe eller postkontor. Mottagaren blir föraviserad med information om var han/hon kan hämta ut sitt paket.

Postnord: Paketet levereras till ett utlämningsställe nära dig. Paketet är normalt framme på ditt utlämningsställe nästa helgfria vardag inom Sverige. Till vissa orter gäller längre leveranstid, se exakta leveranstider. Du får ett meddelande via sms, e-post, eller genom PostNord-appen när paketet går att hämta hos det ombud som du valt.

Hemleverans*

DHL:Med DHL HOME DELIVERY har du full koll på alla sändningar. Du får ett meddelande på SMS eller brev för att boka in leveransdag för din sändning. Leverans sker till angiven leveransadress. Full spårbarhet med avisering innan leverans.
Bring: Leverans vardagar 08.00-17.00, som standard med Flex Delivery dvs utan kvittens. Leverans sker till mottagarens dörr. Kvittenskrav som tilläggstänst. Mottagaren aviseras när paketet är på väg, vid lastning för utkörning samt när leverans har skett med Flex Delivery. Mottagaren ges i aviseringen möjlighet att omdirigera paketet för leverans till ombud samt att komplettera med leveransuppgifter som t.ex. portkod.

Postnord: Bor du i lägenhet levereras paketet fram till porten. Bor du i hus levereras paketet fram till dörren. Leverans sker alla helgfria vardagar. Postnord kontaktar dig med tre olika förslag för att boka utkörning. Observera! Ta emot din hemleverans inom föreslagen tid från Postnord för att undvika terminalhyra (läs mer under stycket för terminalhyra). För gods som hämtas längs med en lantbrevbärarlinje förlängs leveranstiden. För exakta leveranstider se postnord.se/leveranstid.

Kvittens
När du bokar din hemleverans kommer du också att bli ombedd att välja om du vill ha Mottagarkvittens, dvs att du är hemma och skriver under en avi på att du har tagit emot paketet. Om du väljer bort kvittens så kommer transportören att lämna paketet utanför din dörr. Om paketet är levererat till dig och du inte har valt kvittens så har du tagit över ansvaret för det oavsett om du har mottagit det på plats eller inte. Det innebär även att varken vi eller transportören ansvarar för om paketet försvinner. Vi rekommenderar starkt att du väljer kvittens och tar emot ditt paket vid hemleverans.

Transportskador
Cykelkraft ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av synlig transportskada ska anmälas direkt och dold skada inom 7 dagar från mottagandet av produkterna. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Kontrollera emballaget, skriv inte under om emballaget inte är helt. Ombudet/transportören måste anmärka på dennes samt din kopia av fraktsedeln att emballaget var sönder vid leverans. Efter detta gjorts kan du skriva under. Därefter kontaktar du Cykelkrafts kundtjänst.

Terminalhyra
Terminalhyra är en avgift som debiteras när din hemleverans legat i ett visst antal dagar på transportörens terminal i väntan på utkörning. Kan du inte ta emot din hemleverans inom fem (5) dagar kommer du att bli debiterad för terminalhyra om 249 kr per dag och försändelse.

Outlösta försändelser
Paketet ligger på terminal hos transportören i 7 dagar innan det automatiskt går i retur. För paket som inte löses ut debiterar vi dig kostnaderna för frakt (tur & retur), hanteringskostnad samt terminalhyra (läs stycke Terminalhyra). Följande kostnader gäller för outlösta försändelser:

Ombud: Frakt + Retur/hanteringskostnad 258 kr
Hemleverans: Frakt + Retur/hanteringskostnad + terminalhyra 771 kr
Cyklar och skrymmande gods): Frakt + Retur/hanteringskostnad + terminalhyra 3739 kr


Ångerrätt

Från det att du mottagit din order gäller normaltsätt 14 dagars ångerrätt, vi på Cykelkraft.se erbjuder 60 dagars ångerrätt. Du har rätt att returnera enstaka varor eller hela ordern, om du inte skulle vara nöjd.

För att nyttja ångerrätten måste du meddela oss innan ångerfristen på 60 dagar har löpt ut. Senast inom 14 dagar efter att du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet ska du utan dröjsmål skicka artikeln du ångrar åter till oss. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjorton dagars period löpt ut. Använd vår retursedel och packa med varorna tillbaka till oss. Du kan ladda ned retursedeln här nedan.

Du som kund har även enligt lag rätt att använda Konsumentverkets standardblankett för utövande av ångerrätt, vill du använda den kan du ladda ned blanketten här nedan.

Undantag gällande ångerrätt
Vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du inte någon ångerrätt om du köper livsmedel som t ex kosttillskott och energibars och övriga artiklar som klassas som livsmedel. Obs! Oöppnade/plomberade förpackningar av exv kosttillskott anses inte undantagna. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis montering av egenkomponerade cyklar. Vid köp av hygienartiklar eller underkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras.


Retur

För att nyttja ångerrätten behöver du fylla i retursedeln. Retursedeln hittar du på baksidan av din orderbekräftelse eller att ladda ner här. Packa ned retursedeln tillsammans med produkten i ett väl emballerat paket och klistra på returfraktsedeln. För att nyttja ångerrätten på ett paket som levereras med hemleverans ska du skicka ett mail till support@cykelkraft.se och förse oss med följande information:

1. Ordernummer
2. Artikelnummer samt returorsak per artikel (se nedan)
2.1. För liten i storleken
2.2. För stor i storleken
2.3. Motsvarar inte förväntningarna
2.4. Annan orsak (skriv i mailet)

Därefter hör vi av oss med vidare instruktioner. Vi kommer sedan utan onödigt dröjsmål bekräfta att vi tagit emot ditt beslut om att utöva ångerrätten.

Adress dit returer skickas:
Cykelkraft (Spobik AB)
Mogölsvägen 14
555 94 Jönköping
Obs! Returer kan INTE skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rekommenderat brev.

Villkor för returer

 • Vid retur står du för risken för varan fram tills att den är inlämnad hos ombud. Du kan hållas ansvarig om varan skadas eller försvinner under transporten, exempelvis genom otillräcklig paketering eller felaktig fraktsedel/fraktsätt. Vi rekommenderar därför att packa varan väl för att säkra en trygg transport.
 • Varan eller ordern, inklusive dess originalförpackning skall skickas tillbaka oanvänd, i oskadad originalförpackning om en sådan medföljer.
 • Du har rätt att undersöka varan, men inte mer än nödvändigt för att se vad den har för egenskaper och funktion.
 • Du har ingen möjlighet att göra ett byte. Det du får göra är att returnera den felaktiga artikeln och lägga en ny order på rätt artikel på Cykelkraft.se. Ange inga önskemål om byte i returpaketet då den önskade varan kan vara slutsåld när paketet kommer fram till oss.
 • Skicka alltid med retursedeln med ordernummer för att vi ska kunna hantera din retur. Du hittar retursedeln på baksidan utav din orderbekräftelse eller att ladda ned under stycket för Ångerrätt.
 • Spara orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp för att vi ska möjliggöra en eventuell retur.
 • Returer kan INTE skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rekommenderat brev.
 • Vid retur står kunden för returfrakten om vi (kunden och Cykelkraft) inte kommit överens om något annat. Observera att för cyklar är detta alltid 999 SEK pågrund av extra hantering.
 • Returnerar du endast en del av din order betalar vi inte tillbaka någon leveranskostnad. 


Retur eller reklamation av kampanjvaror
Vid retur eller reklamation av en kampanjvara, rabatterad vara eller vid ett köp då du använt någon typ av rabattkod eller voucher så återbetalas den summa som är slutbeloppet på din orderbekräftelse/kvitto.

Returkostnader

Logistiktjänst

Kostnad

Förklaring

Ombud Retur

79 kr

Returfraktsedel för avlämning hos ombud. Detta är returfraktsedeln som du får med i ditt paket vid köp hos oss. Detta gäller endast paket som har levererats med hämta hos ombud med Bring. 

Hempaket Retur

299 kr

Returfraktsedel för upphämtning vid hemmet om du inte har möjlighet att nyttja standard-returfraktsedeln. För paket som levererats med Bring hempaket. För att köpa denna tjänst ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Hemleverans Retur
(skrymmande)

399 kr

Returfraktsedel för upphämtning vid hemmet om du inte har möjlighet att nyttja standard-returfraktsedeln. För paket som levererats med Bring hemleverans. För att köpa denna tjänst ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Barncyklar
(upp till och med 24")

499 kr

Returfraktsedel för upphämtning vid hemmet, gäller för alla barncyklarna upp till och med 24". För att köpa denna tjänst ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Cyklar oavsett fraktsätt

999 kr

Returfraktsedel för upphämtning vid hemmet, gäller för alla cyklar förutom de minsta barncyklarna. För att köpa denna tjänst ber vi dig kontakta vår kundtjänst.


Retur av webborder i butik
För retur i butiken på Ekhagen i Jönköping är returavgiften på cykel 249:- och för ombudspaket 59:-.
OBS! All hantering av våra returer sker på centrallagret i Jönköping, därför kan processen för retur av en webborder i butik ta längre tid.

Avdrag värdeminskning på returer
Vi förbehåller oss rätten att göra avdrag på returer med upp till 100% där:
Orginalkartongen inte är intakt
Varan är använd eller returnerad på fel sätt
Vid saknade delar eller eventuella skador.
Samtliga etiketter och eventuella manualer ska sitta kvar samt skickas med.
Det är viktigt att ytteremballage används när du packar returen, och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.
Detta gäller även för varor som returneras med emballage som kan anses ohygieniskt för vår personal t.ex. förpackningar som tidigare använts till livsmedel.
Saknad nyckel till lås/cyklar, repor eller små skador debiteras beroende på omfattning/storlek på skada.


Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Cykelkraft eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Cykelkraft har givit, kan varan reklameras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Du kan reklamera fel på produkten i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti. Du ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes. Reklamerar du inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid.

För att göra en reklamation måste du göra en reklamationsförfrågan till kundtjänst. Är den inte godkänd innan du t.ex. besökt en verkstad kan vi tyvärr inte betala ut någon ersättning. En reklamationsförfrågan gör du genom att maila oss till support@cykelkraft.se och förse oss med följande information: ordernummer, betalningsreferens som kvitto/orderbekräftelse, foto eller videodokumentation på skadan samt anledningen till din reklamation. Beskriv gärna problemet mer utförligt för att vi ska kunna hjälpa dig så bra som möjligt. Vänligen, läs mer utförligt kring reklamationer här: Retur & Reklamation.
Vid en godkänd reklamation står vi för alla kostnader inklusive all frakt.

Skickar du tillbaka en reklamation innan konsultation med oss och den visar sig ej vara godkänd kommer du bli debiterad följande för frakt- och administrativa kostnader:
Vanligt paket till ombud - 179 kr
Hemleverans paket - 299 kr
Hemleverans Skrymmande - 399 kr
Barncyklar - 499 kr
Cykel - 999 kr

Återbetalning Reklamation
Om vi företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation kommer eventuella fraktkostnader återbetalas inom 14 dagar från den dag företaget mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning ska ske utan onödigt dröjsmål. Återbetalningen sker via Svea och de kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen.


Garanti

Alla varor på Cykelkraft har 1 års garanti. Vår garanti gäller för fel vid tillverkning. Garantin påverkar inte de rättigheter som kunden har enligt lagen, till exempel reklamationsrätten. För att utnyttja garantin måste du göra en garanti/reklamations förfrågan till kundtjänst. Är den inte godkänd innan du t.ex. besökt en verkstad kan vi tyvärr inte betala ut någon ersättning. Tillvägagångssättet är på samma sätt som vid en reklamations förfrågan. Mer information om hur du går tillväga hittar du här.

Undantag garanti
Garantin gäller inte alltid. Vid nedanstående punkter kan kunden inte kräva att garantin ska gälla: 

 • Skador som orsakats av verktyg i samband med montering ersätts ej. För att cykeln ska anses som korrekt monterad ska monteringsanvisningarna och skötselråden följas, och de verktyg som rekommenderas i anvisningarna är det som ska användas vid montering av cykeln. Du hittar den här: monteringsguide
 • En olyckshändelse efter det att kunden har fått varan. 
 • Vid vanvård. 
 • Onormal användning. 
 • Kunden har inte följt skötsel- och serviceanvisningar.

Skickar du tillbaka en garanti innan konsultation med oss och den visar sig ej vara godkänd kommer du bli debiterad följande för frakt- och administrativa kostnader: 
Vanligt paket till ombud - 179 kr
Hemleverans paket - 299 kr
Hemleverans Skrymmande - 399 kr
Barncykel - 499 kr
Cykel - 999 kr


Återbetalning

 • Om du frånträder köpavtalet kommer vi att betala tillbaka hela köpesumman på ordern, även leveranskostnader. Observera extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder, betalas ej tillbaka.
 • Kunden står alltid för returkostnaden om vi (“Kunden och Cykelkraft.se”) inte kommer överens om något annat. 
 • Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättas om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess konsumenten har lämnat ett bevis på att varan återsänts, vilket som sker först. 
 • Återbetalningen sker via Svea Bank och de kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen.


Övrigt

Konsumentskydd
De här köpvillkoren är tillämpade på det köpeavtal som du som konsument sluter med Spobik AB. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på cykelkraft.se.
Fullständig information om ångerrätt hittar du på konsumentsverkets hemsida genom att klicka här.
Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag. Eventuell tvist ska lösas av antingen:

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige
ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

alternativt:

European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Cykelkrafts skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Cykelkrafts förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Cykelkraft rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Personuppgifter

Cykelkraft ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Cykelkraft samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Cykelkraft, genom sms, e-mail eller annan direktreklam. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden.

Pris- och Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter (t.ex. fel pris, lagerstatus, tryckfel på hemsidan, massbeställningar m.m.) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanterat återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Cookies

Spobik AB använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som sparas av din webbläsare. Denna används för att ge tillgång till olika funktioner och förenkla din köpprocess. Vi använder cookies bl a i syfte att anpassa, förbättra och analysera vår webbplats och förenkla användandet för våra användare.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Cykelkraft.se ger du också Spobik AB rätten att publicera dem på Cykelkraft.se och våra systersajter, samt i andra kanaler och medier. Cykelkraft förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Pricerunner Köpgaranti

Få ditt köp skyddat upp till 50.000 kr om något problem skulle uppstå. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Denna tjänst är gratis och gäller för registrerade PriceRunner medlemmar. För dig som inte är medlem på PriceRunner och besökt oss genom deras tjänst så kan du ändå få ditt köp omfattat av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är att inom en timme registrera dig gratis på deras hemsida. Det går på ett kick! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti. PriceRunner Köpgaranti ersätter dig för skada på varan vid leverans, skadad vara, om en enskild vara saknas vid leverans, om varan är felaktig eller om leverans av varan uteblir. Tänk på att beställningen måste vara adresserad till dig som privatperson. Köpgarantin ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader betalas ingen ersättning. Besök PriceRunner för att ta del av kompletta finstilta villkor och regler samt lista på kategorier som ej omfattas. Vi är en av de utvalda butikerna som omfattas av PriceRunner Köpgaranti. Hos PriceRunner är de butiker som omfattas markerade med Köpgaranti-symbolen i anslutning till sina namn. Syftet med Köpgarantin är att kunder ska känna sig trygga när de handlar på nätet.

Allmänt

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i dessa Köpvillkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa köpvillkor kommer att publiceras på Webbplatsen. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Webbplatsen), alternativt 30 dagar efter att Säljaren har informerat Kunden om ändringarna. Säljaren rekommenderar dock att Kunden håller sig uppdaterad på Webbplatsen regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Villkoren. Övrigt För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Cykelkrafts kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du här

Har du frågor angående din faktura så bör du vända dig till Svea Bank som hanterar alla fakturor hos Cykelkraft. Svea Banks kundtjänst når du på telefonnummer: +46 8 735 90 00.