Köpvillkor på Cykelkraft.se

Hur vi visar priser och vad som ingår

De priser som anges på www.cykelkraft.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar i vissa fall fri frakt inom Sverige som t ex vid en kampanj, i alla andra fall tillkommer frakt (se här för aktuella fraktvillkor).

Beställningar

Alla beställningar som görs, görs via www.cykelkraft.se alternativt via kundtjänst per telefon. Vid köp så bekräftas det att du godtagit detta avtal när du får en orderbekräftelse per mail till den mailadress du angivit vid beställningstillfället.


Cykelkraft ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. I dagsläget kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Alla beställningar omhändertas inom 24 timmar (normal arbetsvecka). Via din inloggning kan du själv övervaka din beställning.

Montering av cyklar

Vi monterar (både cykel och eventuella tillbehör), justerar och testar alla cyklar innan leverans. För att få plats i kartongen måste vi dock vrida styret och skruva av pedalerna innan cykeln skickas till dig. Du behöver alltså vrida upp styret, och skruva på pedalerna när cykeln når dig. Cykelkorgar levereras vid sidan av då de inte får plats i kartongen.

Betalning

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

 • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
 • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
 • Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
 • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår integritetspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Kortbetalning

Cykelkraft erbjuder säkra kortbetalningar genom Klarna Checkout. Kortbetalning kan ske med Visa och MasterCard kort.

Faktura

Cykelkraft erbjuder dig att betala mot Klarna Faktura i samarbete med Klarna Checkout.

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se


Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Kredittiden för köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ


Delbetalning

Du kan välja att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad. När du delbetalar med hos Cykelkraft genom Klarna gäller alltid:

 • Du får hem varan innan du betalar
 • Du samlar alla dina köp på en månadsfaktura
 • Du betalar i din egen takt eller ett fast belopp per månad

Delbetala med Klarna konto – Delbetala i din egen takt

Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan.

Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Fast delbetalning

Fast delbetalning från Klarna innebär att du delar upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Vid fast delbetalning beräknas räntekostnaden på det totala utestående beloppet, vilket betyder att månadskostnaden blir högre den första månaden och lägre den sista månaden.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.


Betalningsskyldighet

Vid köp av en eller flera produkter så är du skyldig att betala den totala summan som vi anger för valda produkter inom angiven tid. Om betalningen inte inkommit till oss inom angiven tid tillkommer en påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.


Hempaket*

Bor du i lägenhet levereras paketet fram till porten. Bor du i hus levereras paketet fram till ytterdörren.

Kvittens

När du bokar din hemleverans kommer du också att bli ombedd att välja om du vill ha Mottagarkvittens, dvs att du är hemma och skriver under en avi på att du har tagit emot paketet. Om du väljer bort kvittens så kommer PostNord att lämna paketet utanför din dörr. Om paketet är levererat till dig och du inte har valt kvittens så har du tagit över ansvaret för det oavsett om du har mottagit det på plats eller inte. Det innebär även att varken vi eller PostNord ansvarar för om paketet försvinner. Vi rekommenderar startkt att du väljer kvittens och tar emot ditt paket vid hemleverans.

Transportskador

Cykelkraft ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, dock senast inom två månader. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Kontrollera emballaget, skriv inte under om emballaget inte är helt. Ombudet/transportören måste anmärka på dennes samt din kopia av fraktsedeln att emballaget var sönder vid leverans. Efter detta gjorts kan du skriva under. Därefter kontaktar du Cykelkrafts kundtjänst.

*Gäller ej lantbrevbärarlinje. // På dessa orter lämnas leveransen hos närmsta ombud, kontrollera med Postnord vad som gäller just på Er ort.


Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Cykelkraft eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Cykelkraft har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Cykelkraft ska göras inom skälig tid, dock senast inom två månader. Vid reklamation, kontakta kundtjänst.


Garanti

Alla varor på Cykelkraft har 1 års garanti (fel vid tillverkning). Skador som orsakats av verktyg i samband med montering ersätts ej. För att cykeln ska anses som korrekt monterad ska monteringsanvisningarna och skötselråden följas, och de verktyg som rekommenderas i anvisningarna är det som ska användas vid montering av cykeln. Du hittar den här: monteringsguide


Fraktpriser

Cykel - 199 kr - alla cyklar levereras med Hempaket, leverans sker alla vardagar)

Cykel + tillbehör, kläder, moped- och cykeldelar - 199 kr

Skrymmande produkter såsom trainers och cyklevagnar - 149 kr

Tillbehör, kläder, moped- och cykeldelar - 59kr


Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning om en sådan medföljer, samtliga etiketter ska sitta kvar på kläder och eventuella manualer ska skickas med.

Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Om du inte är nöjd med ditt köp, vill byta till en annan produkt eller ångrat dig så kan du skicka tillbaka din produkt till oss helt utan extra kostnad.

Vid retur av cykel så ska cykeln emballeras noga när du skickar den åter till oss. Vi rekommenderar starkt att vårat originalemballage används, för att säkra en trygg transport.

Vi förbehåller oss rätten att göra avdrag på er retur för eventuella skador och saknade delar. Cykeln ska ankomma till oss i nyskick, det vill säga oanvänd, och i ett sådant skick där du som kund skulle acceptera den som en helt ny cykel. Detta innebär att det inte ska finnas smuts på kedja, drev, kassett eller ram. Alla tillbehör ska följa med, såsom laddare, batteri, nycklar och pedaler.

Saknad nyckel till lås till elcykel debiteras med 10% av cykelns köpeskilling. Repor och små skador på cykel som returneras debiteras också med samma belopp. Du som kund står för ansvaret att den är väl emballerad.

Vi har rätt att göra ytterligare avdrag på priset på returer om kartongen inte är intakt, returnerad på fel sätt eller varan är skadad. Du som kund står för ansvaret att varan kommer åter till oss i rätt skick.

Om en vara returneras med emballage som kan anses ohygieniskt för vår personal, som t.ex. förpackningar som tidigare använts till livsmedel så förbehåller vi oss rätten att skicka tillbaka varan till dig och debitera dig för fraktkostnaden.

Om varan skulle vara skadad när du erhåller den, kontakta kundtjänst på mail och skicka bilder på varans skick, så att vi kan notera det i ditt returärende.

Vi har en returhanteringstid på 30 dagar.

Vid köp av hygienartiklar eller underkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis montering av egenkomponerade cyklar. Returer kan INTE skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rek. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Cykelkraft tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto alternativt tillbaka på ditt kort om du gjort en kortbetalning, ej kontant.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Cykelkraft rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp. För information eller hjälp vid retur, kontakta Cykelkrafts kundtjänst.


Outlösta försändelser

För paket som inte löses ut på hos Postnords ombud debiterar vi dig kostnaderna för frakt (tur och retur) samt hantering.

För cyklar är priset 1200SEK inklusive moms, för övriga varor debiteras 120SEK inklusive moms.


Ångerrätt

Från det att du mottagit din order gäller din ångerrätt i 60 dagar. Du har rätt att returnera enstaka varor eller hela ordern om du inte skulle vara nöjd. Tänk på att varan eller ordern inklusive dess originalförpackning skall skickas tillbaka till oss i säljbart skick. Vi på Cykelkraft.se står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. Notera också att du som kund har det ekonomiska ansvaret för att returen kommer fram till oss. Vill du byta en vara, exempelvis till en annan färg gör du det enkelt genom att returnera varan till oss och beställa en ny på Cykelkraft.se.

Retur eller reklamation av kampanjvaror

Vid retur eller reklamation av en kampanjvara, rabatterad vara eller vid ett köp då du använt någon typ av rabattkod eller voucher så ersätts du med en ny vara likvärdig den du beställt till det slutbelopp du har betalt för din vara. Vid återbetalning av pengar så återbetalas den summa som är slutbeloppet på din orderbekräftelse/kvitto.


Undantag gällande ångerrätt

Vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du inte någon ångerrätt om du köper livsmedel som t ex kosttillskott och energibars och övriga artiklar som klassas som livsmedel.

Konsumentskydd

De här köpvillkoren är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Cykelkraft AB. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.cykelkraft.se.

För att utnyttja din ångerrätt finns det två tillvägagångssätt. Det som ger dig snabbast hanteringstid är att gå in på mina sidor och skapa ett returärende med orsak "utnyttjande av ångerrätt", i samma ögonblick som du klickar på "skapa retur" så finns det i våra system för returhantering. Det andra alternativet är att ladda ner en ångerblankett från Konsumentverkets hemsida och fylla i blanketten. Blanketten hittar du här. Blanketten skickas på e-post till support@cykelkraft.se, vi skapar därefter upp ett returärende som sedan hanteras av våra handläggare.

Fullständig information om ångerrätt hittar du på konsumentsverkets hemsida genom att klicka här.


Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför Cykelkrafts skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Cykelkrafts förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Cykelkraft rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.


Personuppgifter

Cykelkraft ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Cykelkraft samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Cykelkraft, genom sms, e-mail eller annan direktreklam. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden.


Pris- och Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Cykelkraft rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Cykelkraft inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.Köpgaranti via Pricerunner

Få ditt köp skyddat upp till 50.000 kr om något går snett. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Denna tjänst är gratis och gäller för registrerade PriceRunner medlemmar. PriceRunner Köpgaranti gäller för dig som är privatperson och bosatt i Sverige. Garantin innefattar incidenter där butiker inte tar sitt lagstadgade ansvar och avhjälper problem som uppstått inom 60 dagar. Du som inte redan är medlem hos PriceRunner och besökt oss genom dem kan också ta del av Köpgarantin genom att inom 60 minuter efter ditt köp registrera dig. Att bli medlem hos PriceRunner är kostnadsfritt och tar bara ett par minuter! Besök PriceRunner för gratis Köpgaranti. Med PriceRunner Köpgaranti får du ersättning för trasig vara, om leverans av varan uteblir, om en enskild vara saknas vid leverans eller om varan är felaktig. För att Köpgarantin ska gälla så behöver beställningen vara adresserad till den adress du är skriven på. Ersättning utgår endast för inköpskostnader, fraktkostnader och den direkta ekonomiska skada du som kund lidit. Ingen ersättning lämnas för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter. Besök PriceRunner för att ta del av kompletta finstilta villkor och regler samt lista på kategorier som ej omfattas.Ja tack, jag vill få gratis Köpgaranti genom att bli medlem på PriceRunner!Cookies

Cykelkraft och Klarna använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som sparas av din webbläsare. Denna används för att ge tillgång till olika funktioner och förenkla din köpprocess. Vi använder cookies bl a i syfte att anpassa, förbättra och analysera vår webbplats och förenkla användandet för våra användare.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Cykelkraft.se ger du också Cykelkraft rätten att publicera dem på Cykelkraft.se samt i andra kanaler och medier. Cykelkraft förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.


Övrigt

Vi följer normalt sett Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar, oavsett om det gäller felaktigheter såsom tryckfel, tekniska problem eller massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning. Du har då givetvis full returrätt och får pengarna tillbaka för både vara och frakt om du inte är nöjd. Att få en vara man inte har beställt är en giltig grund för reklamation enligt konsumentköplagen.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Cykelkrafts kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.cykelkraft.se.

Har du frågor angående din faktura så bör du vända dig till Klarna som hanterar alla fakturor hos Cykelkraft. Klarnas kundtjänst når du på telefonnummer: 08-120 120 10.