Filter
Sortera
Visar 19 produkter

Drivning där elmotorn sitter integrerat i framhjulet är vanligt på de lite billigare elcyklarna. Det är en relativt enkel konstruktion med få rörliga delar men är lika funktionellt som övriga system, och det är som sagt ett förmånligare system om du bara räknar kronor. En fördel med systemet är att det kan kombineras med alla möjliga typer av växelsystem och även med en traditionell fotbroms, till skillnad mot elcyklar där elmotorn är placerad i bakhjulet.

Ofta kan framhjulsdriften kännas lite trögare i de brantare backarna, men kan du ha överseende med det så är det kanske värt det om man inte vill lägga pengarna på en dyrare elcykel med mittmonterad motor. Elmotorer som är monterade i framhjulet har dessutom oftast lite lägre vridmoment än de två andra typerna och lämpar sig därför bäst i stadsmiljö eller andra typer av plan terräng. Planerar du att cykla på vintern så blir det betydligt svårare att manövrera cykeln med en framhjulsmotor. Halt vinterväglag i kombination med framhjulsdrift på en elcykel kan erbjuda obehagliga överraskningar, om du inte är typen som gillar utmaningar så rekommenderar vi dig att välja något annat. Vill du spara pengar men kunna cykla året runt så rekommenderar vi att du skaffar en elcykel med drift i bakhjulet istället. 

Kort sagt - Den största (och nästan enda) fördelen med elmotor i framhjulet är priset, möjligen även det faktum att systemet kan kombineras med nästan alla typer av drivlinor. Men har du någon gång provat att cyklat med en mittmotor så kommer du aldrig att välja system med framhjulsdrift eller bakhjulsdrift, svårare än så är det faktiskt inte.

Fördelar

  • Ett enkelt system med relativt få rörliga delar
  • Alla typer av växelsystem kan användas
  • Den billigaste konstruktionen
  • Kan kombineras med fotbroms 

Nackdelar

  • Ej lämpligt på hala underlag (vinterväglag)
  • Alla kablarna måste kopplas ur om du behöver lossa framhjulet
  • Extra rörelseenergi i hjulet vilket kräver kraftigare bromsar 
  • Sämre grepp eftersom tyngden normalt sett ligger på bakhjulet
  • Uppnår inte samma naturliga cykelkänsla som med en mittmotor

Elcykel med motor i framhjulet - För dig med begränsad budget

Letar du efter en Elcykel med motor i framhjulet eller helt enkelt en elcykel där du kan spara en slant så har du klickat dig fram till helt rätt ställe! Vi erbjuder nämligen ett brett sortiment av olika elcyklar med motor i framhjulet från kända tillverkare som t ex EcoRide, Winther och Centurion för att nämna några.

Den överlägset största (och i princip den enda) fördelen med elmotor i framhjulet är priset, möjligen även det faktum att systemet kan kombineras med nästan alla typer av drivlinor. En elcykel med framhjulsdrift uppnår inte alls samma naturliga cykelkänsla som med en mittmotor, men kan du ha överseende med det så är det kanske värt det om man vill lägga pengarna på annat istället.

Men ett faktum kvarstår - Har du någon gång provat att cyklat med en mittmotor så kommer du aldrig att välja system med framhjulsdrift, svårare än så är det faktiskt inte. Och precis som vanligt så erbjuder vi givetvis både bra priser och snabba leveranser hem till din dörr när du köper en elcykel av oss.

Allt från lite billigare till betydligt mer lyxiga elcyklar med motorn i framhjulet

Hos oss hittar du alla typer av elcyklar med motor i framhjulet: allt från de enklaste varianterna för dig som främst vill ha något att cykla korta sträckor på, till dig som vill ha högklassiga drivlinor och elmotorer som levererar lite längre räckvidder.

För dig som oftast kör kortare turer smärtfritt vill kunna trampa på i uppförsbackarna så är en elcykel med motorn i framhjulet det billigaste alternativet. Har dina knän börjat strula? Har du inre längre samma kondition som tidigare? Eller vill du bara ha lite hjälp att komma ut och röra på dig lite oftare? Då är en elcykel helt rätt för dig, och kanske även en med motorn i framhjulet.

Oavsett om du väljer att köpa en lite billigare elcykel eller någon av våra lite vassare modeller så monterar, justerar och testar vi din elcykel noggrant innan vi levererar den hem till din dörr.

Elcyklar med motorer i det främre navet från välkända tillverkare

En elcykel har en motor som assisterar dig i din cykling, den ger dig den där extra kraften som gör att cyklingen bara känns härligt lätt, underhållande och inte det minsta slitsam. Elmotorns kraft anpassas till viss del efter hur mycket du trampar, men det fina i kråksången är att du slipper anlända till din destination med andan i halsen eller med svetten pannan.

I Sverige är maxhastigheten för elassisterad cykling reglerad till 25 km/h, jo du kan givetvis cykla fortare... men du får göra hela jobbet själv. Precis som för förbränningsmotor så kräver elmotorer någon form av bränsle, om motorn är elcykelns kraftkälla så är elektriciteten själva bränslet och dess tank utgörs av ett batteri. Men oavsett vilken modell av elcykel du väljer från Cykelkraft så kan du vara säker på att systemen alltid kommer från välkända, pålitliga och etablerande märken som t ex SpinTec eller Promovec.

Att köpa elcykel med motor i framhjulet online

Att köpa elcykel med motor i framnavet hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi levererar cykeln färdigmonterad hem till din dörr och det enda du behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. När du handlar elcykel hos oss får du dessutom poäng som du kan använda på ditt nästa köp hos oss och 3 månaders fri försäkring. Om elcykeln du beställt mot förmodan inte faller dig i smaken så erbjuder vi 60 dagars öppet köp. Hos Cykelkraft.se är det alltid enkelt och smidigt att köpa elcykel till bra priser.