Filter
Sortera
Visar 222 produkter

En racercykel klarar de flesta typer av cykling så länge det rör sig om asfaltbelagda vägar. Har du lite mindre trafikerade vägar runt där du bor kan det vara en njutning att plocka fram racern en söndagförmiddag och ge sig ut på en lite längre tur i glada vänners sällskap, vare sig du bara vill ut och njuta i solen eller om du tränar mer seriöst med ett motionslopp eller något annat i sikte.

Vissa tror kanske att bockstyret på en racer är obekvämt men vi vill påstå att det är det bekvämaste styret av alla om man vill cykla lite längre.

Vi ser även att fler och fler använder racern som pendlarcykel och vill man komma snabbt och smidigt till jobbet är det ett utmärkt val.

Här hittar du landsvägscyklar från välkända varumärken som Scott, Nishiki, Kross, Cube, Merida och Crescent.

Racercyklar för alla

Här hittar du ett stort utbud av racercyklar från några av de största cykeltillverkarna, Scott, Nishiki, Cube, Merida, Kross och Crescent. Vi har modeller från ”billig” även kallad motionsracer till dyra fina tävlingsracer. Landsvägscykel eller racer som det kallas i folkmun, det är den snabbaste cykeln av alla cykelmodeller. Racercykeln har vanligtvis en lätt ram i aluminium eller kolfiber, smala däck och bockstyre och är tillverkad för att cykla på asfalt. Landsvägscyklingen är troligtvis den snabbast växande folksporten i Sverige vilket inte är konstigt då det är en fantastisk motionsform. Även en billig racercykel tar dig flera mil på kort tid och du behöver inte vara vältränad för att få en rejäl motionstur och förmodligen en härlig dag i sadeln.

Är du en av de många som funderar på eller ska cykla Vätternrundan och behöver köpa en ny racercykel, så har vi en racercykel som passar dig. Ta hjälp av våra köpguider eller kontakta vår kundtjänst för att hitta en racercykel som passar just dig och dina behov.

Här hittar du alla våra racercyklar och det finns många olika typer av racercyklar att välja på: Extra aerodynamiska, superlätta, skivbromsade, damspecifika, komfortracers, utrustade med elektroniska växlar, kolfiberramar, aluminiumramar, m.m. Ja här hittar du garanterat en racercykel som passar din cykling och dina mål.

racercykel

Racercyklar för herrar och damer

Vi säljer givetvis landsvägscyklar och racercyklar för herrar, men även damspecifika racercyklar. Det finns egentligen ingenting som heter herrcyklar när det gäller racercyklar, utan det är unisex. De damspecifika cyklarna är dock anpassade för kvinnors kroppar. Detta innebär oftast förändringar i sadel, styre och ibland även i form av kortare vevarmar.

Landsvägscykel eller Racercykel?

Landsvägscykel är en synonym till racercykel - kärt barn har många namn helt enkelt.