Filter
Sortera
Visar 320 produkter

Med ett par cykelhandtag får du ett bättre grepp samtidigt som du minskar vibrationer. Oavsett om du behöver cykelhandtag till din mountainbike, hybridcykel, dam- och herrcykel eller är på jakt efter nya handtag till ditt barns cykel så har vi ett par handtag för dig. Vi säljer bland annat handtag från de välkända varumärkena SRAM, ODI, Brooks, BBB och Lizardskins.

Cykelhandtag för alla cyklar

Cykelhandtag kan tyckas vara en liten obefintlig del på en cykel, men ack så fel man kan ha. Ett par bra cykelhandtag kan vara skillnaden mellan en kontrollerad cykeltur med hög komfort och en helt utan båda delarna. Det är med andra ord ett väldigt enkelt sätt att förbättra din cykels köregenskaper och dessutom till ett väldigt lågt pris. Bra cykelhandtag ska vara stötabsorberande för att slippa vibrationer i händerna som kan sträcka sig enda upp till armarna. Alternativet är annars att införskaffa ett par riktigt tjocka vadderade handskar, men det blir inte så behagligt under de varma sommarmånaderna.

Få bättre kontroll med rätt cykelhandtag

Cykelhandtag är något som ofta förbises när det kommer till uppgraderingar på cykeln, men bra cykelhandtag ska inte underskattas. På en racercykel räcker det däremot att linda en styrlinda runt syret för att dämpa vibrationer och samtidigt exkludera några gram från cykelns vikt. På cyklar med raka styren som mountainbikes och hybridcyklar funkar ett par cykelhandtag med låsring perfekt. För dig som kör i tuffare terräng är däremot ett par handtag med dubbla låsringar att föredra. Då slipper du oroa dig för att cykelhandtagen ska rotera. Som mountainbikecyklist och cykelpendlare är det även smart att välja ett par räfflade handtag, de ger nämligen bättre grepp när det är vått och regnar.

Om du cyklar på en vanlig standardcykel som i princip är byggd för komfort snarare än fart så rekommenderar vi ett par ergonomiska cykelhandtaget (även kallat ergohandtag). De ger ett extra stöd till dina händer och fördelar vikt och handtryck vilket i sin tur bidrar till minskad trötthet i händerna. För det små cyklisterna så gäller ett par små cykelhandtag, det vill säga handtag som är utvecklade för små händer. Cykelhandtag till barn finner du också såklart här hos oss.

Bra att tänka på när du väljer handtag

cykelhandtag

Om du är en slav under det heliga cykelreglerna kan vi meddela att det inte kommer styra dig i ditt val av cykelhandtag. Det innebär att du kan välja fritt bland våra cykelhandtag både vad gäller material, form och färg. Så du kan med gott samvete antingen matcha din cykel med dina cykelhandtag eller (kollidera) om du heller skulle vilja göra det. En annan fenomenal grej som alla cykeltillverkare har enats om är att innerdiametern på cykelhandtag har samma standard oavsett cykel, det vill säga 22,2 mm. Däremot kommer cykelhandtag i flera olika längder och hos oss hittar du cykelhandtag i alla längder mellan 75 mm – 143 mm. Är du osäker på vilka handtag du ska välja både vad gäller mått och åkstil så finns alltid våra cykelexperter till ditt förfogande på telefon och mejl.

Köp cykelhandtag online

Om dina cykelhandtag börjar bli slitna eller har gått sönder så bör du införskaffa nya för att återfå ett bra grepp och samtidigt minska friktionen som kan uppstå på grund av dåliga cykelhandtag. Här på cykelkraft hittar du därför ett stort utbud av handtag till cyklar, närmare 200 olika modeller i alla prisklasser. Oavsett om du letar cykelhandtag till MTB, standardcykel, barncykel m.m. så hittar du dina nya cykel handtag här hos oss. Vi säljer cykelhandtag från de välkända varumärkena SRAM, ODI, Brooks, BBB, Lizardskins, Pro.