Filter
Sortera
Visar 47 produkter

Fälgbromsar är en av de vanligaste typerna av broms till cykel och passar utmärkt för flera typer av cyklar. Vissa kanske tänker att fälgbroms endast används för att bromsa framhjulet på traditionella dam och herr cyklar, detta stämmer inte. Fälgbromsen är mer eller mindre standard på landsvägscyklar, bmx-cyklar och standardcyklar.

Fälgbromsarna finns i flera olika utföranden och konstruktioner

  • V-broms
  • U-broms
  • Cantileverbroms
  • Mekanisk fälgbroms
  • Hydraulisk fälgbroms
  • Racer bromsar

Oavsett vilken cykeltyp du har så kan vi erbjuda fälgbromsar till konkurrenskraftiga priser från något av våra varumärken: SRAM, Shimano eller Avid

Fälgbroms

Här hittar du ett stort utbud av fälgbromsar till din cykel från kända varumärken som Shimano, SRAM, Tektro, Campagnolo, Avid med fler. Fälgbromsar kan delas in i tre huvudkategorier.

Fälgbroms
  • V-broms
  • U-broms
  • Cantileverbroms

Den klassiska V-bromsen hittar du framförallt på enklare Mountainbikes samt nyare standardcyklar. Fördelen med denna fälgbroms är att det är en simpel konstruktion som är lätt att felsöka och justera, samt att vikten är låg. Nackdelarna är dålig bromsverkan under dåliga väderförhållanden, snabbt slitage på bromsklossarna och att det kan finnas ett behov av efterjusteringar.

U-bromsen är en klassisk broms som du framförallt hittar på landsvägscyklar. De här kräver i regel lite mindre justeringar än V-bromsarna men bygger i övrigt på samma princip. Tänk på att materialen i själva bromsklossarna skiljer sig åt beroende på om du har aluminiumfälg eller kolfiberfälg.

Den minst vanliga fälgbromsen är cantileverbromsen. Den såg man framförallt på gamla Mountainbikes och förekommer också på cyclocross även om skivbromsar i stort sett har ersatt cantilveren. Cantileverbromsen är med andra ord inte så vanligt förekommande på dagens cyklar men ifall du har en äldre cykel så finns här cantileverbromsar.

Bra att veta om fälgbromsar

När du monterar bromsklossarna så se alltid till att sätta dem “toe in” alltså att framdelen av bromsklossen pekar lite in mot fälgen. Då minskar risken för skrikande bromsar. Om du köper lösa bromsklossar som du ska skjuta in i hållaren så tänk på att det här finns flera olika utformningar på själva bromsgummit så att du inte köper fel modell. Kolla alltid vad det står på din broms för att säkerställa att du köper rätt eller ta med en gammal bromskloss till någon av våra butiker så plockar vi fram rätt till dig. Tänk på att kolla dina bromsklossar då och då efter metallflisor eller annat skräp som kan ha fastnat i gummit. Detta kan medföra att dina fälgar nöts ner snabbare och på sikt går sönder.

Köp fälgbroms online

Ifall du är på jakt efter ny fälgbroms till din klassiska standardcykel eller din äldre mountainbike så finner du det här. Vi säljer fälgbromsar för främre och bakre placeringen men även kompletta set. Känner du dig osäker på vilken eller vilka fälgbromsar du ska köpa till din cykel så kan du vända dig till våra cykelexperter i kundtjänst. De kan allt om cykelbromsar och vill såklart att du ska ha bästa möjliga bromsverkan på din cykel.