Filter
Sortera
Visar 3 produkter

Kedjespännare till din cykel

En kedjespännare kan behövas på vissa cyklar för att kedjan ska löpa som den ska och för att förhindra att den hoppar av dreven när du är ute och åker.

Kedjespännare på navväxlade cyklar

Idag är många navväxlar så pass fina och friktionsfria att man vill ha en mer precis kedjespänning. Därav går det i många fall inte att styra kedjespänningen genom att dra hjulet bakåt i ramen som man traditionellt gjort på cyklar. Därav har många system som Shimano Alfine använt sig av en kedjespännare för att få mindre friktion på kedjan och ha en förinställd kedjespänning som är konstant. Detta förhindrar kedjan från att kugga över och slita på dreven i onödan. Om du behöver byta ut din kedjespännare så hittar du garanterat något som passar här hos oss på Cykelkraft!

Kedjespännare för singlespeed och vertikala dropouts

Om du har en cykel med vertikal dropout så kan det vara bra att installera en manuell kedjespännare som du kan använda för att flytta hjulets position med små finjusteringar. Denna del monteras i ramen bredvid hjulet och har en liten skruv och bricka som hjälper till att flytta hjulet bakåt. Med hjälp av denna kan du alltid se till att ha optimal kedjespänning, framförallt på singlespeedcyklar där kedjan tenderar att sträcka sig en del.

Köp kedjespännare och tillbehör online

Oavsett vad du söker i form av kedjespännare så vågar vi nästan garantera att vi har något som passar dig. Vi har kedjespännare att köpa online från välkända varumärken som Shimano och Surly. Om du har frågor kring vilken kedjespännare som passar bäst på just din cykel är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst!