Filter
Sortera
Visar 249 produkter

Här hittar du vårt stora utbud av standardcyklar med lågt insteg, även kallade damcyklar, ett arv från den tiden damer hade kjol och inte gick i byxor. Detta känns ju extremt förlegat och vi vill påstå att dessa cyklar idag lika mycket är ett val för alla som enkelt vill komma upp på sin cykeln som för damer och tjejer.

En klassisk standardcykel är en cykel som används dagligen. Att cykla dagligen spar pengar, skonar miljön och bygger upp konditionen. För att man ska ha lust att använda cykeln dagligen så ska den vara praktisk och bekväm.

En bra vardagscykel är tålig och kravlös. Den tål att stå ute i ur och skur och ställer inga krav på cyklistens klädsel. Man ska kunna hoppa på cykeln som man går och står och det ska finnas plats för lätt bagage på en vettigt utformad pakethållare.

De flesta vardagscyklar är komplett utrustade med pakethållare, stänkskärmar, kedjeskydd och godkänd belysning. Numera har vardagscyklar oftast navväxel med tre, sju eller åtta växlar, fotbroms som verkar på bakhjulet och handbroms på framhjulet.

Damcyklar - hitta rätt damcykel!

Letar du efter en damcykel eller en cykel med lågt insteg då har du kommit rätt! Vi erbjuder nämligen ett brett sortiment av dam-cyklar från kända tillverkare som Skeppshult, Ecoride, Scott, Winther, Kane, Kronan och Frappe. Här hittar du allt från traditionella hängmattecyklar även kallade mormorscyklar eller tantcyklar till betydligt sportigare nyutvecklade damcyklar. Vi erbjuder givetvis bra priser, snabba leveranser rätt till dörren när du köper en damcykel av oss.

Vadå damcykel? Det finns väl massor av cyklar för damer?

Ja, givetvis finns det mountainbikes, racercyklar och massor av annat i cykelväg som är byggt för tjejer! Dessa hittar du enkelt bland dessa egna kategorier. Här visar vi endast de klassiska damcyklarna!

Billiga damcyklar och lyxiga damcyklar

Hos Cykelkraft.se hittar du alla typer av damcyklar: från de billigaste och enklaste varianterna för dig som vill ha något enkelt att cykla korta sträckor på, till dig som vill ha extra allt med handsydda sadlar och superduperutrustning. Oavsett om du väljer att köpa en billig damcykel eller vår finaste modell så monterar, justerar och testar vi din cykel noggrant innan vi levererar damcykeln hem till dig.