Filter
Sortera
Visar 238 produkter

Tillgång till vatten kan vara avgörande för om du skall komma i mål på den där viktiga tävlingen eller slippa vingla hem från ett träningspass på favoritrundan. Här hittar du massor av bra flaskhållare till din cykel. Superlätta, slitstarka, snygga, klassiska, smarta – ja här lär du hitta vad du söker. Infästningen är standardiserad, så du kan välja vilka (de flesta cyklar klarar två) flaskhållare som helst - alla passar!

Flaskhållare till cykel

När du är ute och cyklar är det viktigt att fylla på med vatten eftersom du gör dig av med mycket vätska när du tränar. Såklart förlorar du mer vätska under riktigt varma dagar men molniga dagar ska inte underskattas. Du förlorar även vätska de dagar de är svalare ute när du cyklar. Därför är det bra att alltid ha en vattenflaska nära till hands så att du har möjlighet att fylla på med vätska kontinuerligt. Med en flaskhållare ( även kallat flaskställ ) monterad på cykelramen har du alltid möjlighet att ta med dig en flaska under turen. När du monterat flaskhållaren på cykeln har du alltid vatten inom knappt en armlängsavstånd, under förutsättningarna att du inte glömmer att ta med dig flaskan förstås.

Om du ska köra ett långlopp kan det till och med vara smart att montera på två flaskhållare. Du har då möjlighet att hålla vätskebalansen på en bra nivå samtidigt som du kan skippa något vattenstopp för att upprätthålla en bra sluttid. Men hellre ett för mycket vattenstopp än ett för litet. Om du inte håller din vätskebalans i schack kan det nämligen påverka ditt resultat negativt. Ett tips är även att ha vatten i ena flaskhållaren och kosttillskott i den andra för att både kunna fylla på med vätska och välbehövlig energi.

Vilken flaskhållare ska jag välja?

Eftersom att infästningen är standardiserad så kan du välja vilken flaskhållare du vill till din cykel. Oavsett vilken du väljer så kommer den att passa. Om du är en sån som byter ut eller plockar bort komponenter från din cykel för att minimera vikten bör du välja en flaskhållare i kolfiber däremot. Det är det lättaste materialet du kan hitta på flaskhållare idag och det är både slitstarkt och flexibelt. Är du priskänslig däremot så är inte en flaskhållare i kolfiber rätt för dig, välj istället en i plast eller aluminium. I övrigt finns det inget särskilt du bör tänka på när det kommer till val av flaskhållare. Det är bara att välja och vraka fritt bland alla våra modeller.

flaskhållare

Brett utbud av flaskställ till bra priser

Här på Cykelkraft.se hittar du ett stort utbud av flaskhållare som har plats för cykelflaskor som rymmer allt mellan 0,5 liter – 1 liter. Några av varumärkena du kan välja mellan är Bontrager, Elite, BBB, Syncros, Kross, Topeak med flera. Majoriteten av våra flaskställ monteras på ramen men vi har några enstaka som du även kan montera fast på styret. Vi har även några riktigt lyxiga flaskställ med ett integrerat utrymme för multiverktyg, kedjebrytare och minipump. Såklart kan du välja bland en mängd olika färger på din flaskhållare. Varför inte matcha med cykeln eller hjälmen?