Filter
Sortera
Visar 21 produkter

När hösten kommer och väderförhållandena samt ljusförhållandena slutligen sätter stopp för årets utomhuscykling så är en cykeltrainer den perfekta lösningen. Självklart kan man använda den året runt men det är kanske främst under hösten och vintern som den kommer som allra mest till sin rätt. En modern cykeltrainer funkar lika bra för nybörjaren som vill komma väl förberedd till vårsäsongen som för erfarna cyklister som vill bevara eller bättra på formen inför den säsong som komma skall. Nedan hittar du en rad olika trainers i olika prisklasser, men gemensamt för samtliga modeller är att de är tillverkade av välrenommerad företag som Tacx, Elite, Saris och Wahoo Fitness.

Cykeltrainers för inomhuscykling

Förr i tiden var inomhuscykling nästan en otänkbar idé som endast skedde under de allra värsta väderförhållandena eller när idrottare skulle återhämta sig från skador med rehab. Nu för tiden är det däremot mer regel än undantag att förtsätta med sin Cykelträning inomhus under det mörka vinterhalvåret. För varför ska man låta väder och kyla hindra en från att göra det man verkligen tycker om? Att cykla inomhus på en Cykeltrainer blir bara mer och mer populärt, och vi är verkligen inte förvånade. Dels för att det är en säker, praktisk och effektiv motionsförm och dels för att du kan använda din vanliga cykel. Du slipper köpa en otymplig spinningcykel som troligen ändå mest kommer stå i förrådet och samla damm. En Cykeltrainer tar inte alls lika mycket plats och det går blixtsnabbt att plocka fram och ta undan den.

Hur fungerar en trainer?

En trainer är ett träningsredskap som du ansluter till din cykel och som på olika sätt skapar ett motstånd som gör att det känns som riktig cykling. Det finns flera olika typer av motstånd, men de vanligaste motstånden skapas via magnet, vätska eller motor. De som skiljer motstånden åt är delvis cykelkänslan, ljudnivån och noggrannhet. Cykeltrainers med magnetiskt motstånd brukar överlag vara tystare än de med vätskemotstånd. Du kan fästa i princip vilken cykel som helst i din Cykeltrainer, bara du har rätt axel eller ett bakdäck som är anpassat för just din trainer. 

Cykeltrainer

Smart trainers

Med en smart trainer öppnar du upp hela den virituella cykelvärlden, vilket gör att du kan träna och tävla med hjälp av appar som Zwift, Rouvo, Sufferfest med flera. För att du ska kunna göra detta krävs det att du väljer en Cykeltrainer med ANT+ eller Bluetooth så att du kan koppla upp dig mot din telefon, surfplatta eller dator. Att koppla upp sig mot en app som t.ex Zwift innebär bland annat att appen kan styra din trainers motstånd för att göra din träning mer verklighetstrogen. Så när du anländer till en uppförsbacke kommer motståndet automatiskt öka och sedan även sänkas när du cyklar i nerförsbackarna. Med många smart trainers kan du även mäta saker som t ex hastighet, kadens och puls. Det är perfekt när du vill föra statistik över din träning och följa upp för att se hur din utveckling ser ut.

Köp Cykeltrainer online

Här hos Cykelkraft hittar du ett stort utbud av en rad olika modeller och typer av trainers, och dessutom till riktigt bra priser. Vi har trainers som passar just din plånbok och med det gemensamt att de uteslutande kommer från några av de ledande tillverkarna som:

  • Tacx
  • Elite
  • Saris
  • Wahoo Fitness

Vi har även en massa reservdelar och schyssta tillbehör, vissa nödvändigare än andra men de ”andra” kan tillföra helt nya dimensioner till din upplevelse. Vad sägs till exempel om en aktiv nivåsimulator eller interaktiv trainerfläkt som kyler ner dig ju håradare du tränar och tar i? Du hittar även mer nödvändiga tillbehör som trainerdäck och trainermattor så du slipper slita på dina vanliga däck eller ditt blanka vårdagsrumsgolv.

För att hitta den trainer som passar just dig kan du alltid börja med att ta hjälp av våra filter. Där kan du filtrera på allt från pris, till typ av motstånd och trådlösa anslutningsmöjligheter. Om det här med Cykeltrainer är nytt för dig är det såklart svårt att veta vad som är bästa att börja med och då rekommenderar vi dig att istället kontakta någon av våra experter i kundtjänst via telefon, e post eller chatt... du väljer själv! De kan allt om trainers och hjälper dig mer än gärna att hitta en modell som passar just dina behov. Låter det enkelt? Det ska det ju vara!