Filter
Sortera
Visar 689 produkter

Att ha bra cykelbelysning och reflexer på din cykel är en billig livförsäkring och det kan dessutom bli en dyr affär att cykla utan belysning och reflexer efter mörkrets inbrott. Hos oss hittar du ett stort utbud av belysningar - allt från enklare belysningar som låter dig synas och därför passar bra för dig som pendlar i upplyst stadsmiljö till riktigt vassa belysningar som både låter dig synas och se när gatubelysningen inte finns till hjälp.

Cykelbelysning och Reflexer - Prisvärda cykellampor

Det finns flera anledningar till att utrusta sin cykel med bra och fungerande cykelbelysning. Dels bidrar bra cykelbelysning till att du syns bättre i trafiken samtidigt som du ser bättre när du cyklar. Att cykla utan fungerande cykelbelysning kan vara direkt livsfarlig, särskilt om du cyklar på trafikerade bilvägar. För en relativt billig peng kan du minimera riskerna för en otrevlig kollision samtidigt som du bidrar till ett bättre samspel med andra trafikanter. Att cykla utan cykelbelysning är dessutom olagligt precis som det är olagligt att inte använda fungerande belysning på sin cykel. Efter mörkrets infall och under skymning ska alltid din cykelbelysning vara tänd annars kan du riskera att få en böter på 500 kronor och om belysning helt saknas kan du få upp mot 1000 kronor i böter.

Vilken cykelbelysning ska jag välja?

För att din cykel ska färdas lagligt i mörkret så behöver den vara utrustad med:

  • Reflexer – fram, bak och på sidorna
  • Framlampa som syns på 300 meter
  • Baklampa som syns på 300 meter.

Detta är ett minimumkrav och ska alltid finnas på din cykel. För att öka din säkerhet i trafiken kan du välja belysning med DRL (Day running light). Dessa cykellampor är utformade för att du ska synas väl i såväl dagsljus som i mörker. Detta är inget krav som det är på bilar, men alla studier tyder på att cykelbelysning under dagtid minskar antalet cykelolyckor avsevärt. Så om du vill ha en billig livförsäkring dygnet runt borde du välja day running light.

cykelbelysning

Var du cyklar och hur du cyklar är högst väsentligt när du ska välja cykelbelysning. Cyklar du till exempel kortare sträckor på upplysta vägar så räcker det gott och väl med en enklare baklampa och en framlampa som ligger mellan 70-200 lumen. Skulle du däremot cykla kortare sträckor med dåligt upplysta vägar så behöver du välja en framlampa med lite mer lumen. Om du cykelpendlar till jobbet är det bra att välja lampor som både syns riktigt bra och som hjälper dig att se bra. Din framlampa bör ligga på åtminstone 600 lumen, dessa framlampor lyser så pass bra att du kan träna på grusvägar och finare skogsstigar. Om du däremot tänkt ge dig ut och träna i tuffa terränger när det är mörkt ute så är en framlampa med 600 lumen i det minsta laget. Du bör åtminstone satsa på en framlampa eller en pannlampa på över 700 lumen och upp mot 2000 lumen eller mer beroende på hur långt och brett du vill se vägen framför dig när du tränar. Du kan läsa mer om vilken cykelbelysning du ska välja bland våra vanliga frågor.

Köp cykelbelysning online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av cykellysen från ledande tillverkare som Sigma, Cavo, Cateye, Bontrager, MTiger Sports, BBB, Lezyne, Made med fler till riktigt bra priser. Vi har allt från reflexer till pannlampor och cykellampor. Du hittar såväl kompletta belysningsset med fram- och baklampa som enskilda produkter. Bland vår cykelbelysning hittar du produkter som du kan ladda i vägguttaget, genom USB och belysning som kräver batterier. Ifall du är osäker på vilken cykelbelysning du ska använda till din cykel kan du alltid kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De kan allt om cykelbelysning och hjälper dig mer än gärna att lysa upp skogen eller bara ta dig tryggt hem från jobbet på cykelvägen.