Filter
Sortera
Visar 381 produkter

Trött på att få stänk på ryggen när det regnar? Då har du kommit helt rätt - här hittar du alla tänkbara typer av skärmar till din cykel. Fasta, avtagbara, med eller utan stag....

Stänkskärmar

Stänkskärmar (även kallat cykelskärmar) hjälper dig att leda bort smuts och vatten, så du kan ta dig från plats a till b fläckfri. Det är inte direkt de hetaste cykeltillbehöret, men man ska inte underskatta de fördelar stänkskärmar har. Sanningen är att det kan öka din prestanda tack vare det faktum att det hjälper dig att hålla dig torrare, varmare och bekvämare på cykeln. Det gör att du fara ut på längre och tuffare träningsrundor på cykeln eftersom du slipper bli frusen. På många cyklar är stänkskärmar redan monterade, men inte alla. Sen kan det även vara så att stänkskärmarna går sönder och inte uppfyller dess funktion längre eller att du inte är nöjd med skärmarna som fanns på din cykel från början. Då hittar du nya stänkskärmar här till riktigt bra pris. Vi har både framskärmar, bakskärmar och skärmsatser med eller utan stag.

Fördelar med stänkskärmar

Flera tänker att stänkskärmar adderar onödig vikt på cykeln, men sanningen är att de ger mer fördelar än nackdelar både i förhållande till dess vikt och kostnad. Sen skiljer sig såklart vikten åt beroende på vilken typ av skärmar du väljer. De flesta stänkskärmar tillverkas i plast och väljer du ett par skärmar utan stag kan du komma ner på en vikt på ett par 100 gram. Om vikten är den största anledningen till att du väljer bort stänkskärmar bör du spana in lättviktaren Ass Saver, där hittar du skärmar från endast 15 gram. Är du inte övertygad om att du behöver stänkskärmar än? Då summerar vi fördelarna åt dig här:

stänkskärmar
  • De håller dina fötter torrare och varmare
  • De hindrar dig från att få smuts på kläderna
  • De gör att din packning på cykeln håller sig torrare
  • De skyddar dina bromsar och cykelbelysning från smuts och vatten
  • De adderar lite vikt till en låg kostnad och mycket fördelar

Montering av stänkskärmar

Köper du en cykel hos oss och lägger till ett par stänkskärmar i din beställning så behöver du inte fundera över monteringen. Allt som läggs i samma beställning som din cykel kommer vi nämligen att montera på direkt innan vi levererar cykeln hem till dig, så länge du inte önskar något annat. Om du beställer stänkskärmar separat så finns det olika typer av montering beroende på vilken skärm du väljer. Vi har stänkskärmar som du monterar med gummiband, snabbfäste, utan verktyg och med verktyg.

Köp stänkskärmar online

Olika cykeltyper kräver såklart olika typer av stänkskärmar. Stänkskärmarna som passar standardcyklar lämpar sig dåligt till en MTB och vice versa till exempel. För att hitta passande skärmar till din cykel kan du alltid börja med att ta hjälp av våra filter i toppen av sidan. Där hittar du "typ av produkt" där du kan välja vilken hjulstorlek skärmarna bör passa till och "placering" ifall du behöver skärmar fram, bak eller en uppsättning. Vill du har mer guidning kan du alltid vända dig till våra cykelexperter, det vet vilka skärmar du behöver om du uppger vilken cykel de ska passa till.

Vi säljer stänkskärmar från dekända varumärkena SKS, Hebie, Planet Bike, Ass Saver, Topeak, BBB, Zefal med flera.