Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Här hittar du vevarmbaserade effektmätare. De ersätter vänster vevarm på ditt befintliga vevparti. Med en effektmätare kan du mäta hur mycket kraft du producerar när du cyklar. Detta kan vara en riktig sporre för dig med höga ambitioner. Så investera i en effektmätare till vevarm och pusha dina gränser!

Effektmätare i vevarm

En effektmätare i vevarmen på din cykel är det ultimata redskapet för att ta din träning och statistikföring till en ny nivå. En effektmätare låter dig se hur hårt tryck du har på pedalerna, helt enkelt hur mycket kraft du producerar. Det fina med att just använda sig av wattmätning är att det är ett konstant värde, oavsett vilken typ av underlag du cyklar på. Effektmätaren låter dig komma fram till din FTP (Functional Threshold Power), som i princip innebär vilken maximal effekt du kan ligga och cykla på utan att bli slutkörd.

Att ha effektmätaren i vevarmen är mycket smidigt, eftersom du inte alls blir begränsad av vilka pedaler eller skor du behöver använda. Denna effektmätare är dessutom mycket enkel att installera på ena sidan, sedan är det bara att montera på valfria pedaler och trampa iväg!

En ensidig effektmätare ger nästan ett lika exakt värde som en dubbelsidig, det är bara någon enstaka procentenhet som skiljer, och många proffscyklister, bland annat brittiska Team Sky har använt sig av bland annat Stages enkelsidiga effektmätare i flertalet år.

Effektmätarna paras enkelt ihop med ant+ eller bluetooth till din cykeldator på samma sätt som du kopplar ett pulsband, en kadensmätare eller en extra hastighetsmätare till cykeldatorn.