Filter
Sortera
Visar 912 produkter

Här hittar du cykeldrev i alla dess former!

Cykeldrev

Oavsett om det är ett singeldrev till mountainbiken eller kompaktdrev till racercykeln du behöver så finner du det här. Att välja rätt framdrev behöver inte vara så svårt, genom att använda vårt smarta filter högre upp så kan du med lätthet sortera ut rätt drev som passar din cykel. För att veta vilket drev du behöver till just din cykel behöver du ta reda på följande:

Cykeldrev
  • Bultcirkeldiameter
  • Bultar
  • Antal växlar bak
  • Antal drev fram

Såhär hittar du passande cykeldrev

Cykeldreven monteras med bultar, alternativt med splines som ibland benämns direct mount som skruvas fast från insidan. Bultcirkeldiametern mäts genom att dra en linje runt alla bulthål och sen mäta diametern på ringen. Har drevet splines/direct mount gäller det välja drev som passar vevpartiet då infästningen kan se lite olika ut. Antalet bultar varierar mellan 4 -5 och har olika längder beroende på hur många drev man monterar. Har vevpartiet 3-drev så monteras oftast yttre och mellersta drevet ihop och de innersta monteras med egna bultar.

Antalet växlar bak styr vilka drev som kommer vara kompatibelt. Desto fler växlar bak desto smalare blir dreven fram. Det finns drev som klarar både 9, 10 och 11 växlar bak. Hur många drev som man behöver bestäms av vad cykeln har för vevparti och växelsystem. Har du 2 x 11 växlar idag går det ofta bra att tillexempel byta till en klinga och köra 1 x 11, detta för att minimera antalet växlingar. Det har även kommit nyare system som kallas wide and narrow som innebär att varannan tand på drevet är lite bredare, vilket gör det svårare för kedjan att hoppa av. Antalet tänder bestämmer vilken utväxling cykeln får. På framdrevet gäller: desto fler tänder desto tyngre utväxling. Ändrar man storleken på dreven så behöver man även förlänga/korta ner kedjan.

För att montera och demontera dreven krävs det oftast att vevpartiet avlägsnas från cykeln. Detta kräver i sin tur anpassade verkyg.

Köp cykeldrev online

Vi har cykeldrev från flera välkända varumärken som Shimano, absoluteBLACK, BBB, SRAM, Truvativ, Dimension, Race Face, Surly, OneUp, Stronlight, Campagnolo och många fler. Vi vet att det här med cykeldrev kan vara en djungel men våra cykelexperter finns här för att hjälpa dig. Vid minsta osäkerhet råder vi dig att kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig att hitta ett passande drev till din cykel.