Giro

1985 satt en kille i soliga Santa Cruz i Kalifornien och funderade över frågor som: Varför måste en hjälm vara tung för att vara säker? Varför är de så varma? Varför ser de ut som min mormors soffa? Den killen var Jim Gentes och det var där och då som ett litet frö såddes och den första Giro hjälmen var ett faktum.

Men det har alltid handlat om mer än bara en hjälm eller en cykel. Det handlar om “åket” och resan. Giro existerar för att förbättra din resa, ditt åk och de känslor det ger till livet. Känslan av frihet och äventyr. Från den dagen för över 30 år sedan när Jim Gentes startade har Giro haft som mission att se till att “åket”, resan, är den bästa delen av ett bra liv. Och längst vägen har de skapat många anmärkningsvärda produkter.

Deras första cykelhjälm för sportcyklister hette Giro Prolight och var unik i sitt slag. Den revolutionerade cykelvärlden med sin andningsförmåga, låga vikt och komfort. Sedan den första hjälmen har Giro kontinuerligt fortsatt häpna omvärlden med nya innovativa designer. 1989 kom modellen Aerohead som bars av den Amerikanska Tour de France vinnaren. Rock Loc var en hjälm med extra mycket stabilitet som kom 1994 och blev en succé hos MTB cyklister. 2014 implementerade de den enkla men genialiska uppfinningen MIPS på flertalet av sina hjälmar. Giros utveckling har aldrig stått stilla utan den har bara ökat under årens lopp och de har fortsatt introducera snygga, smarta och funktionella hjälmar, cykelhandskar, cykelskor och kläder.

Sortimentet från Giro

Hos Cykelkraft.se hittar du ett stort utbud av Giro cykelhjälmar till riktigt bra priser. Vi har hjälmar för dam, herr och junior. Vi säljer cykelhjälmar från flera av deras populära serier som Giro Synthe, Revel, Scamp, Foray, Dime, med fler. Det finns ett brett spektrum av både modeller, färger och prisklasser och flertalet av Giros hjälmar är utrustade med ovannämnda MIPS - ett rotationslager inuti hjälmen som kan absorbera samt reducera slag och stötar mot huvudet. Det här systemet gör att huvudet är skyddat från alla vinklar, kallat Multi-Directional Impact Protection System.

Vi hjälper dig

Vill du ha hjälp att hitta rätt Giro hjälm? Ta då hjälp av vår smarta filtreringsfunktion för att hitta rätt. Kom ihåg att du alltid kan vända dig till våra cykelexperter på Kundservice. De kan allt om Giro och hjälper dig mer än gärna att hitta den perfekta Giro hjälmen för dig.

Filter
Sortera
Visar 244 produkter