Brooks sadlar & handtag

Älskar du vackra saker? Då är Brooks England ett varumärke som borde falla dig i smaken. De har sedan tidernas begynnelse (nästan) tillverkat cykelsadlar och cykeltillbehör med ett enormt hantverk. Vi erbjuder ett brett sortiment av Brooks-sadlar och tillbehör, det är bara för dig att välj och vraka!

Brooks är välkända för sina läderprodukter, och kanske framförallt sina lädersadlar till cyklar. Dessa sitter på de finaste modellerna av Skeppshult, men passar förstås alla typer av cyklar. Brooks sadlar kännetecknas av tidlös design och tålighet. Till skillnad från många andra sadlar blir dessutom de flesta av Brooks sadlar bättre med tiden, både vad gäller komfort och utseende. Det är det som är charmen med att välja en sadel med hållbart och levande material.

Sortimentet från Brooks

Idag är Sadlar Brooks absolut största fokusområde men det finns fler fina produkter från Brooks som man inte får missa. Gemensamt för alla deras produkter är att det håller hög kvalitet och att majoriteten av dem är tillverkade i läder. Visst har det varit inne på andra linjer emellanåt, tänkt utanför boxen och testat tillverka sadlar i plast, men huvudsakligen har deras produkter tillverkats i läder. Hos oss hittar du följande produkter från Brooks:

  • Sadlar
  • Styrlindor
  • Handtag
  • Cykelkorgar
  • Sadelväskor
  • Axelväskor

Brooks Englands historia

Brooks England grundade som ni säkert redan förstått i England år 1866. De tillverkade då precis som det gör än idag varor i läder men då framförallt produkter ämnade för hästar. Det var år 1880 som Cykelsadeltillverkningen tog fart på riktigt och två år sedan var första patentet inlämnat. 1962 såldes Brooks till Raleigh Bicycle Company men 37 år senare gick företaget i konkurs, produktionen av Brooks fortsatte däremot efter att John Godfrey Macnaughtan och Adrien Williams kunnat köpa företaget. Några år sedan såldes däremot företaget på nytt till de kända sadeltillverkarna Selle Royal i Italien.

Filter
Sortera
Visar 59 produkter