Beskrivning

Superior eRX 690 har en slimmad design med lite urban känsla och kvalitativ elektronisk drivlina Shimano STePS som levererar extra fart och genuin cykelglädje, oavsett hur mycket kraft du har kvar i benen. Den perfekta cykeln för dig som vill ha en hjälpsam och modern följeslagare med äventyrliga gener.

Modellen är absolut inte begränsad till jämna cykelvägar, mångsidigheten är en av dess främsta egenskaper. Den klarar alla möjliga typer av underlag och miljöer och trivs lika bra i betongdjungeln som på grusvägarna. En riktigt mångsidig följeslagare som hjälper dig att ta dig dit du vill, dessutom behagligt och med massor av stil.

Hjärtat är en dubbelreducerad aluminiumram med en geometri som ser till att du har bra uppsikt på trafiken utan att du behöver tumma på effektivitet eller kraftöverföring. 

Komponentmässigt har den en högkvalitativ motor på hela 250 watt från Shimano, vilket kombineras med ett kraftfullt batteri som du laddar fullt på 4 timmar. I övrigt har den en modern och pålitlig drivlina från Shimano som ger precision och funktion samt har lättmanövrerade reglage som ger dig möjlighet att skifta mellan växlarna utan att det känns ansträngt.

Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Med effektiv drivning direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för massor av sköna mil med ett fantastiskt tryck i pedalerna. 

Modellen är dessutom utrustad med slitstarka hjul med 42mm breda däck, vilket skapar en riktigt behaglig upplevelse även på sträckningar där underlaget är lite sämre. Eftersom cykeln gillar när det går undan har den effektiva hydrauliska skivbromsar vilket ger kraftfull och konsekvent prestanda året runt - oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt.

Specifikation
Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1186630
Årsmodell 2017
Hjulstorlek 28"
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Framgaffelmaterial Aluminium
Bromstyp Hydraulisk skivbroms
Växelreglageserie Shimano Alivio
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Deore
Ram Aluminium 6061.T6 Double Butted STePS
Elsystem Shimano STePS
Motor Shimano STePS E6000, 250 W, 50 Nm, 36V
Motorplacering Vevparti
Batteri Shimano STePS 418 Wh, Lithium-ion 36 V, 11.6 Ah
Medföljer batteri? Ja
Uppfyller kriterierna för elcykelpremien Ja
Framgaffel Superlight aluminium
Växelreglage Shimano Alivio SL-M4000, Rapidfire Plus
Bakväxel Shimano Deore RD-M591-SGS
Frambroms Shimano BR-M315, hydraulisk skivbroms, 160 mm bromsskiva
Bakbroms Shimano BR-M315, hydraulisk skivbroms, 160 mm bromsskiva
Vevparti Shimano STePS FC-E6000, 44T
Vevlager Shimano STePS DU-E6001
Kassett Shimano CS-HG300-9, 11-34T
Kedja Shimano CN-E6070-9
Hjul Weinmann U28 Disc Sport fälgar med Shimano TX505 Disc nav och 32 ekrar/hjul
Däck Schwalbe Marathon Supreme 42-622
Däckdimension 42-622
Styrlager FSA No.10 Semi-Cartrige
Styrstam One Sport OV 31.8 mm
Styre One Sport Flat
Handtag/Styrlinda Ergo Lock-On Dual Density Kraton-Gel
Sadelstolpe One Sport SL
Sadel Selle Royal Look in Athletic
Pedaler Marwi SP-610
Vikt (enligt tillverkaren) 17.4 kg
Färg Grå, Svart
Varumärke Superior
Hemsida tillverkare https://superiorbikes.eu/en/2017/e-sport/erx-690/matte-dark-grey-black
Recensioner13
SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Bra elcykel
5 5
Star

Min första elcykel, den är snygg och fungerar helt perfekt!
Jag är nöjd!

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

En enastående manick
4 5
Star

Superior är en bra elcykel och vacker att titta på priset ett fynd jag är helnöjd har tidigare haft en mycket dyrare elcykel som var mycket trögcyklad jag vill även tacka för servicen från cykelkraft med snabba svar på mina frågor

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Mycket nöjd
5 5
Star

Efter 40 mils cykling är jag mycket nöjd med denna cykel. Jag har 38 km till min särbo och batteriet är på ca 50% när jag kommer fram om jag kör på high hela tiden. Det enda negativa är att hållaren till cykeldatorn satt bara med en skruv och även den skruven ramlade bort efter några mil.

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Snabb som en moped och smidigare cykel får men leta efter.
5 5
Star

Första intrycket när jag fick hem min cykel var positiv.
Inget slarv med kvalitén här kan jag säga. Gedigen men samtidigt lättare än väntat och smidig att cykla på.
Nu har jag haft min cykel i 2 veckor och jag cyklar till och från jobbet på lite över 30min med en resa på 9,4km.

Batteriet var jag lite osäker på hur länge den skulle räcka men om man kör på ECO läge och stänger av den när man vet med sig att man inte behöver batterihjälpen ibland så räcker den i nästan 2veckor. Helt okej på min lista.

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

mycket fin cykel
5 5
Star

jag har cyklat 45mil ned cykeln och den fungerar mycket bra

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Mycket nöjd
5 5
Star

Har precis passerat 60mil med denna cykel. Utrustade den med bla skärmar för att kunna pendla i ur o skur. Har 1.8mil enkelt resa. Behöver ladda den varannan dag om jag kör på högsta effekt läget.

mycket prisvärd

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Väldigt nöjd
5 5
Star

Är väldigt nöjd med mitt köp. Cyklar en hel del till vardags och med en cykel som denna behöver jag aldrig komma fram till destinationen svettig. Motorn är hjälpsam i annars jobbiga uppförsbackar men även utan motorns hjälp känns cykeln lätt att trampa. Gjorde en jämförelse med andra märken på marknaden och ingen annan cykel på samma nivå ligger i närheten prismässigt. Har inte handlat från Cykelkraft tidigare men är väldigt nöjd med både dom och cykeln! Leverans hem till dörren och alla tillbehör var förmonterade, det var bara att packa upp och köra. Kan varmt rekommendera vem som helst att köpa sin cykel här!

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Mycket bra kvalitet för priset
5 5
Star

Jag köpte denna som pendelcykel och betalade 13990kr.
Jag var skeptiskt över cykelns kvalitet eftersom priset var så lågt men efter 500km är jag faktistk nöjd. Ja, man kan hitta billigare elcyklar med kinesiska komponenter men de ligger på en helt annat kvalitet och prestandanivå. Cykeln är utrustad med bra komponenter och det är enkelt att hitta en bekväm position på den. Ibland saknar jag dämpare fram på grund av allt gatuarbete och spår i mitt omrade men samtidigt är det lätt att cykla snabbare än 25km/timme eftersom cykeln inte är så tung. Simano steps systemet funkar bra när det behövs. Skarmen är stor och funktionell och kontrollerna sitter ergonomist brevid vänster tumme. Det har gått bra att cykla i regnet.
Det säkert finns bättre elcyklar men just nu ingen i den här prisklassen.

Bra
Star

Har cyklat 65 mil på den nu och det är inga problem, hela cykeln är skön, motorn gör ett bra jobb, bra att cykla på även utan motorhjälp!

Skriven av 2018-02-04 av Christian

Superior eRX 690 en riktigt bra e-cross!
Star

Utmärkt cykel på såväl landsväg som grus. Lättrampad även utan elassistans. Växlarna fungerar perfekt (annan växelteknik vid eldrift) och cykeln har bra bromsar. Var fundersam på om tre assistanslägen var för lite, men efter att ha cyklat några mil så tycker jag Shimano Steps E6002 fungerar utmärkt.

Skriven av 2018-04-13 av Oscar Tommy

Bra komponenter o hög kvalitet
Star

Första elcykeln men komponenterna känns vettiga i förhållande till priset och cykeln andas mer premiumkvalitet än andra lite "okända" märken. Shimano steps fungerar klanderfritt och det är nu kul att ta en omväg via uppförsbackarna!

Stort plus för supersnabb leverans av cykelkraft. Skärmar var monterade men inte låset som låg i samma order. Skärmmonteringen var OK men inte perfekt (ett stag var kapat lite för kort, ett annat böjt osv), dock skönt att slippa hålla på själv och de fyller sin funktion bra.

Skriven av 2018-02-18 av Victor

Sååå roligt att cykla!
Star

Maken och jag har delad vårdnad om denna pärla. Perfekt pendlarhoj med stabil drift i Shimano steps. Bökig att montera skärmarna på dock pga upplevt dåligt gods i skruvgängorna (infästning) samt trångt. Men nu sitter även dessa och vi njuter av cyklingen.

Skriven av 2018-04-08 av Elin

Mkt bra elcykel
Star

Jag har testat en annan elcykel som är billigare, en kinaimport. Superior cykeln är helt underbar. Den är gedigen och det är påtagligt att det sitter bra komponenter på cykeln. Jag har inte ångrat detta köp, det får ses som en av mina bästa investeringar.

Skriven av 2018-04-20 av Sven
Skriv en recension OM SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART
Frågor & Svar 2
32

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
12

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Superior eRX 690 har en slimmad design med lite urban känsla och kvalitativ elektronisk drivlina Shimano STePS som levererar extra fart och genuin cykelglädje, oavsett hur mycket kraft du har kvar i benen. Den perfekta cykeln för dig som vill ha en hjälpsam och modern följeslagare med äventyrliga gener.

Modellen är absolut inte begränsad till jämna cykelvägar, mångsidigheten är en av dess främsta egenskaper. Den klarar alla möjliga typer av underlag och miljöer och trivs lika bra i betongdjungeln som på grusvägarna. En riktigt mångsidig följeslagare som hjälper dig att ta dig dit du vill, dessutom behagligt och med massor av stil.

Hjärtat är en dubbelreducerad aluminiumram med en geometri som ser till att du har bra uppsikt på trafiken utan att du behöver tumma på effektivitet eller kraftöverföring. 

Komponentmässigt har den en högkvalitativ motor på hela 250 watt från Shimano, vilket kombineras med ett kraftfullt batteri som du laddar fullt på 4 timmar. I övrigt har den en modern och pålitlig drivlina från Shimano som ger precision och funktion samt har lättmanövrerade reglage som ger dig möjlighet att skifta mellan växlarna utan att det känns ansträngt.

Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Med effektiv drivning direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för massor av sköna mil med ett fantastiskt tryck i pedalerna. 

Modellen är dessutom utrustad med slitstarka hjul med 42mm breda däck, vilket skapar en riktigt behaglig upplevelse även på sträckningar där underlaget är lite sämre. Eftersom cykeln gillar när det går undan har den effektiva hydrauliska skivbromsar vilket ger kraftfull och konsekvent prestanda året runt - oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt.

Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1186630
Årsmodell 2017
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Växelreglageserie Shimano Alivio
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Deore
Elsystem Shimano STePS
Medföljer batteri? Ja
Uppfyller kriterierna för elcykelpremien Ja
Hjulstorlek 28"
Framgaffelmaterial Aluminium
Bromstyp Hydraulisk skivbroms
Ram Aluminium 6061.T6 Double Butted STePS
Motor Shimano STePS E6000, 250 W, 50 Nm, 36V
Motorplacering Vevparti
Batteri Shimano STePS 418 Wh, Lithium-ion 36 V, 11.6 Ah
Framgaffel Superlight aluminium
Växelreglage Shimano Alivio SL-M4000, Rapidfire Plus
Bakväxel Shimano Deore RD-M591-SGS
Frambroms Shimano BR-M315, hydraulisk skivbroms, 160 mm bromsskiva
Bakbroms Shimano BR-M315, hydraulisk skivbroms, 160 mm bromsskiva
Vevparti Shimano STePS FC-E6000, 44T
Vevlager Shimano STePS DU-E6001
Kassett Shimano CS-HG300-9, 11-34T
Kedja Shimano CN-E6070-9
Hjul Weinmann U28 Disc Sport fälgar med Shimano TX505 Disc nav och 32 ekrar/hjul
Däck Schwalbe Marathon Supreme 42-622
Däckdimension 42-622
Styrlager FSA No.10 Semi-Cartrige
Styrstam One Sport OV 31.8 mm
Styre One Sport Flat
Handtag/Styrlinda Ergo Lock-On Dual Density Kraton-Gel
Sadelstolpe One Sport SL
Sadel Selle Royal Look in Athletic
Pedaler Marwi SP-610
Vikt (enligt tillverkaren) 17.4 kg
Färg Grå, Svart
Varumärke Superior
Hemsida tillverkare https://superiorbikes.eu/en/2017/e-sport/erx-690/matte-dark-grey-black
Visa hela specifikationen
Visa mindre
SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Bra elcykel
5 5
Star

Min första elcykel, den är snygg och fungerar helt perfekt!
Jag är nöjd!

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

En enastående manick
4 5
Star

Superior är en bra elcykel och vacker att titta på priset ett fynd jag är helnöjd har tidigare haft en mycket dyrare elcykel som var mycket trögcyklad jag vill även tacka för servicen från cykelkraft med snabba svar på mina frågor

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Mycket nöjd
5 5
Star

Efter 40 mils cykling är jag mycket nöjd med denna cykel. Jag har 38 km till min särbo och batteriet är på ca 50% när jag kommer fram om jag kör på high hela tiden. Det enda negativa är att hållaren till cykeldatorn satt bara med en skruv och även den skruven ramlade bort efter några mil.

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Snabb som en moped och smidigare cykel får men leta efter.
5 5
Star

Första intrycket när jag fick hem min cykel var positiv.
Inget slarv med kvalitén här kan jag säga. Gedigen men samtidigt lättare än väntat och smidig att cykla på.
Nu har jag haft min cykel i 2 veckor och jag cyklar till och från jobbet på lite över 30min med en resa på 9,4km.

Batteriet var jag lite osäker på hur länge den skulle räcka men om man kör på ECO läge och stänger av den när man vet med sig att man inte behöver batterihjälpen ibland så räcker den i nästan 2veckor. Helt okej på min lista.

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

mycket fin cykel
5 5
Star

jag har cyklat 45mil ned cykeln och den fungerar mycket bra

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Mycket nöjd
5 5
Star

Har precis passerat 60mil med denna cykel. Utrustade den med bla skärmar för att kunna pendla i ur o skur. Har 1.8mil enkelt resa. Behöver ladda den varannan dag om jag kör på högsta effekt läget.

mycket prisvärd

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Väldigt nöjd
5 5
Star

Är väldigt nöjd med mitt köp. Cyklar en hel del till vardags och med en cykel som denna behöver jag aldrig komma fram till destinationen svettig. Motorn är hjälpsam i annars jobbiga uppförsbackar men även utan motorns hjälp känns cykeln lätt att trampa. Gjorde en jämförelse med andra märken på marknaden och ingen annan cykel på samma nivå ligger i närheten prismässigt. Har inte handlat från Cykelkraft tidigare men är väldigt nöjd med både dom och cykeln! Leverans hem till dörren och alla tillbehör var förmonterade, det var bara att packa upp och köra. Kan varmt rekommendera vem som helst att köpa sin cykel här!

SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART

Mycket bra kvalitet för priset
5 5
Star

Jag köpte denna som pendelcykel och betalade 13990kr.
Jag var skeptiskt över cykelns kvalitet eftersom priset var så lågt men efter 500km är jag faktistk nöjd. Ja, man kan hitta billigare elcyklar med kinesiska komponenter men de ligger på en helt annat kvalitet och prestandanivå. Cykeln är utrustad med bra komponenter och det är enkelt att hitta en bekväm position på den. Ibland saknar jag dämpare fram på grund av allt gatuarbete och spår i mitt omrade men samtidigt är det lätt att cykla snabbare än 25km/timme eftersom cykeln inte är så tung. Simano steps systemet funkar bra när det behövs. Skarmen är stor och funktionell och kontrollerna sitter ergonomist brevid vänster tumme. Det har gått bra att cykla i regnet.
Det säkert finns bättre elcyklar men just nu ingen i den här prisklassen.

Bra
Star

Har cyklat 65 mil på den nu och det är inga problem, hela cykeln är skön, motorn gör ett bra jobb, bra att cykla på även utan motorhjälp!

Skriven av 2018-02-04 av Christian

Superior eRX 690 en riktigt bra e-cross!
Star

Utmärkt cykel på såväl landsväg som grus. Lättrampad även utan elassistans. Växlarna fungerar perfekt (annan växelteknik vid eldrift) och cykeln har bra bromsar. Var fundersam på om tre assistanslägen var för lite, men efter att ha cyklat några mil så tycker jag Shimano Steps E6002 fungerar utmärkt.

Skriven av 2018-04-13 av Oscar Tommy

Bra komponenter o hög kvalitet
Star

Första elcykeln men komponenterna känns vettiga i förhållande till priset och cykeln andas mer premiumkvalitet än andra lite "okända" märken. Shimano steps fungerar klanderfritt och det är nu kul att ta en omväg via uppförsbackarna!

Stort plus för supersnabb leverans av cykelkraft. Skärmar var monterade men inte låset som låg i samma order. Skärmmonteringen var OK men inte perfekt (ett stag var kapat lite för kort, ett annat böjt osv), dock skönt att slippa hålla på själv och de fyller sin funktion bra.

Skriven av 2018-02-18 av Victor

Sååå roligt att cykla!
Star

Maken och jag har delad vårdnad om denna pärla. Perfekt pendlarhoj med stabil drift i Shimano steps. Bökig att montera skärmarna på dock pga upplevt dåligt gods i skruvgängorna (infästning) samt trångt. Men nu sitter även dessa och vi njuter av cyklingen.

Skriven av 2018-04-08 av Elin

Mkt bra elcykel
Star

Jag har testat en annan elcykel som är billigare, en kinaimport. Superior cykeln är helt underbar. Den är gedigen och det är påtagligt att det sitter bra komponenter på cykeln. Jag har inte ångrat detta köp, det får ses som en av mina bästa investeringar.

Skriven av 2018-04-20 av Sven
Skriv en recension OM SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART
32

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
12

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART