Lazer KinetiCore – ett smartare skydd mot rotationskrafter!

När du kraschar, vurpar eller krockar med cykeln finns det två typer av islag som kan orsaka allvarliga huvudskador. En direkt kollision innebär att huvudet slår i rakt mot underlaget, medan ett islag med rotation är det som sker när du landar i en vinklad rörelse. Inom 5 millisekunder genomgår din hjärna linjära eller roterande rörelser.

Skydd mot farliga rotationskrafter i hjälmar är inte något nytt. Men fram tills nu har den typen av skydd inneburit att tillverkaren adderar något extra i hjälmen, vilket också kan innebära kompromisser med hjälmens prestanda, som exempelvis högre vikt, mer plast och sämre ventilation.

Filter
Sortera
Visar 83 produkter

KinetiCore - Cykelhjälmar med ny krockteknik

Lazer utvecklat den nya spännande tekniken KinetiCore som fungerar på samma sätt som deformationszoner i den moderna bilindustrin. Tänk dig ett integrerat skydd i form av specialdesignade block i hjälmens redan befintliga EPS-material, som arbetar tillsammans för att absorbera de skadliga rotationskrafterna och skydda ditt huvud.

KinetiCore ger ett lägre klimatavtryck än tidigare modeller

Men KinetiCore är inte bara ett effektivt skydd för huvudet. Den tekniskt avancerade lösningen innebär också att Lazer kan minska på mängden plast i tillverkningen, vilket gör att hjälmen dessutom blir både lättare och bättre ventilerad. Kort sagt, mycket bekvämare att ha på sig, samtidigt som den minskad användning av plast ger ett lägre klimatavtryck i tillverkningen.

Lazer KinetiCore - Cykelhjälmar för alla användare

Bäst av allt är att du inte måste vara ett cykelproffs för att få uppleva alla fantastiska fördelar med KinetiCore. Den nya tekniken hittar du i sex olika hjälmar från Lazer – från den stilrena urbana modellen CitiZen, till barnhjälmarna Nutz och Pnut, samt populära MTB-hjälmen Jackal och de helt nya landsvägsmodellerna Strada och Vento. Alla dessa hjälmar kommer nu med inbyggd genialitet – inte tillagd. Lazers nya KinetiCore-hjälmar har genomgått oberoende tester hos Virginia Tech med imponerande resultat.