Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Cykelkraft eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Cykelkraft har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Cykelkraft ska göras inom skälig tid, dock senast inom två månader. Vid reklamation, kontakta kundtjänst.

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning om en sådan medföljer, samtliga etiketter ska sitta kvar på kläder och eventuella manualer ska skickas med. Från ångerrätten/retur undantas alla tändspolar, CDI:er och statorplattor då dessa vid en retur inte går att säkerställa dess funktion.

Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Vid retur av cykel rekommenderar vi starkt att vårat originalemballage används, för att säkra en trygg transport.

Vid retur av cykel rekommenderar vi starkt att vårat originalemballage används, för att säkra en trygg transport. Du står själv för returfrakten och en retur gällande en cykel via Postnord (Hempaket) kostar 590 kr ink moms (upp till 20 kg).

Undantag gällande ångerrätt

Vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du inte någon ångerrätt om du köper livsmedel som t ex kosttillskott och energibars och övriga artiklar som klassas som livsmedel.

Vi har en returhanteringstid på 30 dagar.

Vid köp av hygienartiklar eller underkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis montering av egenkomponerade cyklar. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav, ej heller Rekommenderat brev. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Cykelkraft tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto alternativt tillbaka på ditt kort om du gjort en kortbetalning, ej kontant.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Cykelkraft rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp. För information eller hjälp vid retur, kontakta Cykelkrafts kundtjänst.

För att underlätta returleveransen så bör Postnord användas då det då inkommer direkt till vår terminal.