Filter
Sortera
Visar 9 produkter

Har du en trainer hemma så behöver du även trainerdäck. Trainerdäck är betydligt mer slitstarka än vanliga cykeldäck och eftersom trainercykling skaver däcket behövs ett tåligt däck. Förutom att trainerdäck är mer slitstarka än vanliga cykeldäck så har de dessutom betydligt bättre grepp än ett vanligt cykeldäck vilket minskar risken för att du ska slira på trainern. Så istället för att nöta ut dina vanliga cykeldäck så kan det vara smart att investera i trainerdäck som håller fler säsonger på trainern.

Trainerdäck

Har du en cykeltrainer med rulle mot bakhjulet så behöver du ett trainerdäck. Ett trainerdäck är betydligt mer slitstarkt än ett vanligt cykeldäck och det behövs eftersom det blir en hög friktion mellan däck och trainer vilket leder till en värmeutveckling som sliter ner ett vanligt däck väldigt snabbt. Den stora fördelen med trainerdäck är dels att de har en annan gummiblandning som tål värme bättre än ett vanligt däck och dels att de greppar bättre mot själva rullen på trainern, vilket minskar risken för att däcken slirar mot trainern. Summan blir att man får ett däck med mycket längre livslängd, du kör i regel flera säsonger på ett trainerdäck och man slipper nöta på sina fina sommardäck.

Vilka trainerdäck ska jag välja?

Idag finns det trainerdäck till allt från hybrider, landsvägscyklar som mountainbikes både till 26”, 27,5” och 29”. Hos oss på Cykelkraft så benämns storleken på alla cykeldäck enligt ETRTO*-standard. Det innebär att alla mått anges i mm. alltså har du t.ex. en landsvägscykel så kan det stå 25-622 där 25 är själva bredden på däcken och 622 är dimensionen. Är du osäker på vilken storlek som passar så kolla efter de siffrorna på de däck som sitter monterade på din cykel. Då får du en bra riktlinje om vilken storlek på trainerdäcket du ska ha.

Trainerdäck

Tänk på att eftersom trainerdäcken har en annan gummiblandning så kan de vara lite svårare att montera än ett vanligt däck. Du kan behöva använda dig av däckavtagare för att kunna lyfta däcket över fälgkanten, var då försiktig så att inte slangen kläms mellan däck och fälg.

Köp trainerdäck online

Hos oss hittar du ett handplockat sortiment av trainerdäck från kända tillverkare som Schwalbe, Tacx, Vittoria och Continental. Vi har däck i olika hjulstorlekar och däckdimensioner till riktigt bra priser. Ifall du är osäker på vilket trainerdäck du ska välja så kan du alltiv vända dig till våra produktexperter i kundtjänst. De hjälper dig mer än gärna att hitta rätt trainerdäck för din cykel.